Akşener: Artık yeni bir dönem başladı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin TBMM grup toplantısında İstanbul seçimini değerlendirdi. “Türk milleti çaresiz değil” diyen ve yeni bir dönemin başladığını söyleyen Akşener, “AK Parti için o mahur beste çalıyor, kış geliyor yani winter is comin

Akşener: Artık yeni bir dönem başladı

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin Meclis grubu toplantısında konuştu.  

Akşener’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

“Milletimiz bir kişiyi bir siyasi partiyi sevdi mi yolunu açar ancak iradesinin yok sayıldığını gördüğü anda gereğini yapmasını çok iyi bilir. 23 Haziran İstanbul seçimleri bu gerçeğin ispatıdır.

31 Mart’ta Cumhur İttifakı’na oy verip 23 Haziran’da kararını değiştiren vatandaşlarımız demiştir ki ‘ben milletim, irademle birini seçtiysem bunu kimse değiştiremez…’

Bu seçimin kazananı hepimiziz. Az sayıda kaybedeni de olmadı değil. Onlar; İstanbul’a ihanet edenlerdir, şehri betona gömenlerdir, haksız rant edinenlerdir, çalışmadan şehri haraca bağlayanlardır, milyonları hayat pahalılığı altında ezenlerdir, trafiği ömür törpüsü haline getirenlerdir, kenti ağaçsız, kuşsuz, çiçeksiz bırakanlardır… 

Sizler de (gruba yönelik) milletimize tercüman, demokrasimize nefes oldunuz… İyi ki varsınız, Allah her birinizden ayrı ayrı razı olsun. 

Seçim maratonu boyunca iktidarı defalarca uyardım. ‘Yapay gündemleri bırakın gerçek gündemleri konuşalım’ dedim. Herkesi teröristlikle itham ettiler. 23 Haziran kimin eğri kimin doğru olduğunu gösterdi… Maskeler düştü, mağdurlar mağrur oldu, bilgeler akil adam oldu. Bir belediye başkanlığı için teröristin ayağına gittiler. Beka beka dediler takaya binip İmralı’ya gittiler. 23 Haziran bu aymazlığa bir dur çekmektir, haddinizi bilin demektir. 

“3 BAKAN GÖREVDEN ALINMALI”

Seçim geride kaldı, seçmen ne mesaj verdi tartışmaları yapılır her seçimden sonra. Bu seçimde milletin verdiği mesaj gayet net. Millet huzur, adalet, refah istiyor; kavgayı bırakıp mutlu olmak istiyor, Tek adam rejiminin 1 yıl içinde iflas ettiğini gördük. Kuvvetler ayrılığı kesin şekilde tesis edilmeli. Tek adam modeliyle Türkiye yönetilemiyor. Acilen normalleşmeye ihtiyacı var ülkenin. Terörist başıyla görüşmeler sonlandırılmalı, yeni bir açılım süreci olmamalı. Damat, içişleri ve tarım bakanı derhal görevden alınmalı. 

“YA KENDİNİZİ YENİLEYECEKSİNİZ YA DA…”

Türkiye’nin bir an önce düze çıkması için Sayın Erdoğan’ı partilerarası mutabakata davet ediyoruz. Mevcut anlayışını sürdürürse bir daha seçim kazanamayacağını fark etmiş olmalıdır. Ülkeye verdiği zararın bir kısımını tamir etmesi kendisi için iyi olacaktır. Ya düzelteceksiniz ya da millet sizi tasviye edecek. Ya kendinizi yenileyeceksiniz ya da yenile yenile gideceksiniz. 

“KIŞ GELİYOR YANİ WINTER IS COMING”

Damadın masallarıyla seçime kadar geldiniz, ama artık bıçak kemiğe dayandı… Öyle büyük atıyorsunuz ki neredeyse Anadolu’ya İslamiyeti ben getirdim diyeceksiniz. Masallar ve rakamlar karnımızı doyurmuyor Sayın Erdoğan. Damadınızı ayak altından çekin, liyakatlı bir ekibi ekonominin başına getirin. Buradan ilan ediyorum, ben bildiğimi okurum diyorsanız, Türk milleti çaresiz değil. Artık yeni bir dönem başladı. AK Parti için o mahur beste çalıyor, kış geliyor yani winter is coming… Siyasette eski aktörler artık tasfiye oluyor, iyilerin dönemi geliyor…” 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X