Aktaş planlı üretim modeline dikkat çekti

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, ilçede salçalık domates ekilen arazilerin kademeli olarak azaldığını ve bu durumun fiyatlara yansıdığını ifade ederek, planlı üretim modeline dikkat çekti. 

Aktaş planlı üretim modeline dikkat çekti

GÜRHAN ADANA    
 
Dönüme 7 ton verim alındığını kaydeden Aktaş, salçalık domates ekim alanlarının bu yıl 5 bin dönüme kadar düştüğünü ifade etti. Aktaş, ‘Geçen yıl tüccara 60 kuruştan satılan salçalık domatesin kilosu bugünlerde 90 kuruş ile 1 TL arasında alıcı buluyor’ dedi.

Piyasaya sunulan ürün miktarının satış fiyatlarını belirlediğini ifade eden Aktaş, planlı üretim modeline dikkat çekti. Sahada uygulanabilir bir planlı üretim modelinin geliştirilmesini isteyen Aktaş, ‘Çiftçimizin alın terinin karşılığını alabilmesi, planlı üretimden geçiyor. Ülke genelinde bir ürünün ne kadar alanda yetiştirileceği iç piyasa ve ihracatın ihtiyacı göz önüne alınarak belirlenmelidir. Planlama kapsamında üretim yapan çiftçilere devlet desteği verilmelidir’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X