Aktaş yıllardır beklenen müjdeyi verdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentin doğusunda yaşayan vatandaşların yıllardır beklediği müjdeyi verdi: Gürsu’ya şehirlerarası otobüs terminali yapılacak.

Aktaş yıllardır beklenen müjdeyi verdi

HATİCE DAL

Gürsu Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Gürsu Belediye Başkan adayı Mustafa Işık’ın proje tanıtım toplantısı Gürsu Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Gürsu’nun Şehit Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın anılması ile başlayan proje lansmanına AK Parti MKYK Üyesi Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ve Kestel Belediye Başkan adayı Önder Tanır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“TERMİNAL İLÇEYE DEĞER KATACAK”…

Gürsu’ya yeni dönem projeleri arasında en fazla değer katacak olan proje Şehirler Arası Doğu Otobüs Terminali’nin müjdesini de veren Alinur Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan ve şehirlerarası otobüslerin duraklayabileceği terminal yerleşkesi, Gürsu’nun yanı sıra Kestel ve Yıldırım ilçelerine de hizmet verecek. Ayrıca Vizyon Ulaşım Projesi ile de yeni metro hattı Gürsu’dan yapılacak. Buradan bir vatandaş Şehir Hastanesi’ne, Uludağ Üniversitesi’ne, Nilüfer’in güney batısına da yani şehrin dört bir yanına kolayca ulaşım sağlayabilecek. Bu çok önemli ve özel bir imkân ve ilçenin gelişimine büyük katkı sağlayacak” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR İLÇELER İÇİN VAR”…

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeleri kalkındırmak için var olduğunu da hatırlatan Aktaş, “Vatandaşların kolayca ulaşımlarını sağlamak için mevcut metroda yeni sinyalizasyon yatırımıyla 3.75 dakika olan sefer aralığı 2 dakikaya iniyor. Günde 284 bin kişi taşırken bu sayı 460 bin kişiye kadar çıkarak yüzde 60 oranında artmış olacak. Gürsu için bir diğer önemli proje de Kent Meydanı ve Yeraltı Otopark Projesi. Şehirler meydanları ile anılır. Bu proje ile ilçenin ne kadar güzelleştiğini göreceksiniz. Gürsu hızlı gelişen bir ilçe. Nüfusu 100 bin sınırına dayandı. Gürsu daha da gelişecek. İmarsız bölgelerimizle ilgili çalışmalarımız sürüyor ve en kısa zamanda tamamlanacak” diye konuştu.

BOZBEY’E ÇATTI…

Millet İttifakı’nın adayı Mustafa Bozbey’i de eleştiren Aktaş, “20 yıldır algı belediyeciliği yapan HDP destekli CHP’li rakibimi görüyorsunuz. Tüm altyapıyı Büyükşehir yapıyor refüjlerdeki çiçekleri bile Büyükşehir Belediyesi dikiyor. Özlüce’yi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nı da yine Büyükşehir yapıyor. 20 yılda değil 20 tane, 10 tane anlatacak projesi yok. Cumhur İttifakı’nın en güçlü ilçelerinden bir tanesi Gürsu. Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu Gürsu’ya getirdiler. Ama bilmiyorlar ki Gürsu’daki vatandaşlarımız terörle kol kola girenlere asla geçit vermez” dedi.

‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı’

Gürsu Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı Gürsu Belediye Başkan adayı Mustafa Işık, görev sürecinde önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, yeni dönemde hayata geçirecekleri projeleri paylaştı. Işık, “66 hektarlık alanda imar sağlayarak kaçak yapıyı önlemeyi planlıyoruz. Vizyon cadde düzenlemeleri yapacağız. Tramvay, park et devam et ve park noktaları vizyon ulaşım projesini hayata geçireceğiz. Kırsal alanlardaki güneş ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak belediyemize aylık 600 bin gelir sağlayacağız. Dezavantajlı gruplarımız için projeler geliştirerek onları hayatın içine daha fazla dahil edeceğiz. Gençlerimiz ve çocuklarımızı sevindirecek projelerimiz var. Söz veriyorum ki bugüne kadar olduğu gibi saygı ve hürmetle milletimizin alınterine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X