Albayrak: Marketlerle fiyatları konuşacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mali disiplini kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini belirterek, “2019’da daha güçlü adımlar atacağız” dedi. Albayrak, marketlerde istenilen rakamların olmadığını, bunu konuşacaklarını söyledi.

Albayrak: Marketlerle fiyatları konuşacağız

Antalya’da iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, açıklamalarda bulundu.

Bakan Berat Albayrak, özetle şu ifadeleri kullandı: 

“Ekonomide tarihi dönüşümün başlangıcını başlattık. 2013 yılından beri verdiğimiz mücadeleye yakından baktığımızda ekonomik olarak hangi ülke bu saldırıların altından kalkabilirdi? Hiçbir ülke bunun altında kalkamazdı. 5.5 yılda yaşananlara rağmen istikrarımızı, güvenliğimizi ve ekonomimizi dimdik ayakta tuttuk.

Elimizdeki iki hassas topu kırmadan yöneteceğiz. Biri mali ve para politikalarında hassas bir yönetim. Küresel sistemdeki güven. Diğer hassas noktası ise esnaf, sanayici, iş dünyasının hassasiyeti. Atmamız gereken adımları çok net biliyoruz. Bütçe rakamları açıklandı. Hamdolsun beklentilerin üzerinde performansla hedefi tutturduk. Ağustostaki müdahalelere rağmen hedefleri tutturduk. Önümüzdeki dönemde mali disiplini kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz.

Değişim ve dönüşüm süresi daha yeni başladı. YEP’de koyduğumuz enflasyon hedefini tutturduk. 2019’da daha güçlü adımlarla daha iyi bir noktaya geleceğiz. Hal Yasası’nda kaygıları dikkate alarak çalışacağız. Fiyatlarda hala maliyet noktasında gidecek alan var. Marketlerde istediğimiz rakamlar yok, onlarla konuşacağız. Daha iyi bir iyileşme görmeyi bekleyeceğiz.

Biz rakamsal kriterlerle performansımızı ortaya koyacağız. Hazine ihaleleri başarıyla gerçekleşti, faizler düştü. Faizi tek haneye düşürmeye kararlılıkla gayret edeceğiz. Yakında yen cinsinden samuray tahvili ihraç edeceğiz.

Avrupa birinci önceliğimiz olmaya devam edecek. Karşılıklı kazan kazan ilişkisini daha ileriye taşıyacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X