Aldığınız tavuğun rengi bu şekilde döndüyse…

Buzluğa atıp bir hafta bekletilen tavuk eti gerçekten zehirler mi? En çok kaç gün içinde tüketilmeli? Sağlıklı bir yaşam için tavuk tüketiminde dikkat etmeniz gerekenler…

Aldığınız tavuğun rengi bu şekilde döndüyse…

Zengin protein kaynaklarından biri olan tavuğun tüketimi de oldukça yaygındır. Ancak yanlış veya bozuk tüketmek ciddi sağlık problemleri doğurur. Özellikle yaz aylarında nasıl tükettiğiniz çok önemlidir.

En sağlıklı tavuk saklama koşulları:

Bakteriler, uygun sıcaklık bulduklarında proteinlere hızlıca saldırırlar ve üreme gerçekleştirirler. Bu da tavuğun bozulmasının en büyük sebebidir.

Taze tavuğun dolapta bekleme süresi maksimum 3 gündür. Yine de en doğrusu alındığı gün pişirilmesidir.
 

640xauto-(5)-010.jpg

Aldığınız tavuğun üzerinde etiket olmasına dikkat edin. Tarihlerini okuyup satın alın, Etiketsiz tavukları kesinlikle tercih etmeyin.

Tavuğun rengi parlak ve pembe ise tazedir. Fakat rengi griye dönükse o tavuk bozulmuş demektir.

640xauto-(3)-013.jpg
 

Bozuk tavuk çok keskin bir kokuya sahiptir ve bu kokuyu almak çok kolaydır. Koku değişimi varsa o tavuğu derhal çöpe atmalısınız!

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise yaz aylarında pikniklere götürülen tavuğun çok fazla bekletilmemesidir. Sıcakla beraber bakteriler çoğalacaktır. Bu da bozulmasına neden oluyr. Bu nedenle ne kadar çabuk pişirilirse o kadar sağlıklı bir tavuk tüketmiş olursunuz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X