Ali Tongülüs, Agc Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı

17 Ekim’de yapılacak olan Antalya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) başkanlık seçimine Gazeteci-Yazar ve Moderatör Ali Tongülüs’de aday oldu. Ali Tongülüs, se…

Ali Tongülüs, Agc Başkanlığı İçin Adaylığını Açıkladı

17 Ekim’de yapılacak olan Antalya Gazeteciler Cemiyeti(AGC) başkanlık seçimine Gazeteci-Yazar ve Moderatör Ali Tongülüs’de aday oldu. Ali Tongülüs, seçilmesi durumunda ilk işinin üyeleri ev sahibi yapmak olduğunu söyledi. 17 Ekim’de yapılacak olan Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Kongresi için geri sayım başladı. Geçtiğimiz hafta içinde 3 dönemdir Başkanlık görevini sürdüren Mevlüt Yeni, yeniden başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı. Gazeteci-Yazar ve Moderatör Ali Tongülüs, “Cemiyet’e yeni bir soluk, yeni bir heyecan gerek” diyerek, AGC Başkanlığı için aday olduğunu söyledi. İLK HEDEFİM ÜYELERİ EV SAHİBİ YAPMAK AGC Başkanlığı için adaylığını açıklayan Tongülüs, Cemiyet üyeleri için çok önemli ve sürpriz projeleri olduğunu belirterek “Arkadaşlarımı, asgari ücretle çalışanların bile rahatça ödeyebileceği şekilde ev sahibi yapmak ilk hedefim” diye konuştu. GENÇLERE YOL AÇILACAK Tüzükteki, “Başkan adayı olabilmek için 10 yıl üyelik şartı” maddesi nedeniyle genç gazetecilerin başkanlık yarışına katılamadığını ifade eden Ali Tongülüs, yine seçilmesi durumunda ilk 6 ay içinde bir Tüzük Kongresi yapacağını ve 1 günlük üyenin bile Cemiyeti yönetmeye aday olabilmesinin yolunu açacağını belirtti. Tongülüs, “Gazetecilik dünyanın en zor mesleğidir. Hiç kimseye yaranamaz. Hep hedeftir. Duruşuyla, davranışıyla, haberiyle, yazısıyla her zaman saygın olmak zorundadır. Özellikle gazetecilerin meslek kuruluşu olan Cemiyet, herkesin saygısını hak etmelidir. Bunu sağlamak da ilk görevlerimizden biri olacak” dedi. Tongülüs, Gazeteciler cemiyeti üyelerine burs, mesleki tecrübe, çalıştığı kuruluş ve sosyal alanlardan çok daha farklı ve özel projeleri olduğunu, yeri geldikçe bunları da açıklayacağını sözlerine ekledi. ALİ TONGÜLÜS KİMDİR? Konya Ereğli’de doğdu. 10 yaşında Ankara’ya taşındı. Okul ve meslek hayatının büyük bölümü Ankara’da geçti. Kurtuluş Lisesi’nin ardından Gazetecilik-Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nu bitirdi. Gazeteciliğe Kasım 1968 yılında Ankara Ekspres’te başladı. Ardından Ulus, Barış, Hür Anadolu, Başkent, Son Havadis, Yeni Halkçı, Adalet, Günaydın, Tasvir, Hürriyet Haber Ajansı ve Tercüman gazetelerinde çalıştı. 1994 yılında Tercüman’dan emekli oldu ve 1995’te Eyilik Medya’nın davetiyle Antalya’ya geldi. Yeni İleri, Manşet, Antalya Ekspres, ETV ve Akdeniz TV’de siyasi-ekonomik yazılar yazdı, programlar yaptı. Halen Gazete Bir’in Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı. Şu anda Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şubesi’nde yönetim kurulu üyesi. Ayrıca Ankara Gazeteciler Cemiyeti’ne de üye olan Ali Tongülüs evli ve 3 çocuk babası.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X