Alkollü sürücüden şok savunma!

Bursa’da, takla atarak girdiği otobüs durağındaki baba kızın ölümüne sebep olmakla suçlanan otomobil sürücüsü, kaza günü ehliyetinin üzerinde olmadığını, çünkü alkollü araç kullanmaktan dolayı polis tarafından daha önce el koyulduğunu söyledi. Dehşet anla

Alkollü sürücüden şok savunma!
Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan 22,5 yıla kadar hapsi istenen çiftçi R.A. ilk defa hakim karşısına çıktı. Geçen ağustos ayında Yalova yolu üzerindeki durakta otobüs bekleyen 5 çocuk babası Rasim Güngör ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümü son sınıfında okuyan kızı Tunay Güngör’e çarparak ölümüne sebep olmakla suçlanan R.A, kaza anını hatırlamadığını, ehliyetinin ise, daha önce polis tarafından alkollü araç kullandığından dolayı el konulduğu için üzerinde olmadığını söyledi.

Kazanın yaşandığı gün, arkadaşlarıyla birlikte içkili bir restoranda alkol aldıklarını anlatan 3 çocuk babası R.A., “Dört tane bira içtim. Yalova’dan Mudanya’ya giderek sahil kenarında oturduk. Kent Meydanı’na kadar arkadaşım Yavuz’un kullandığı araba ile geldik. Yavuz araçtan inince ben direksiyona geçtim. Yalova’ya doğru giderken, plakasını hatırlamadığım bir araç, benim idaremdeki aracı sıkıştırınca direksiyonu sağa kırdım. Araç, dönmeye başladı ve sağdaki kaldırıma çarptı. Kendimi kaybettim, hastanedeydim. Ölenlere nasıl çarptığımı hatırlamıyorum. Alkollüydüm, ama şuurum yerindeydi. Hızım 90-100 civarındaydı. Kazadan sonra Çekirge Devlet Hastanesi’ne gittim. Burada kimse ilgilenmeyince, Orhangazi Devlet Hastanesi’ne gittim. İki kişinin ölümüne sebep olduğum için pişmanım” şeklinde konuşarak kendini savundu.

 
“EN AĞIR CEZAYA ÇARPTIRILSIN”

Kazada ölen baba Rasim Güngör (54) ile kızı Tunay Güngör’ün (24) duruşmaya müşteki olarak katılan yakınları Yasin Güngör, Murat Güngör, Meryem Karataş, Leyla Güngör, Zenne Güngör, Rasim Güngör, “Sanığın en ağır ceza verilmesini istiyoruz. Şikayetçiyiz” diye konuştu.

 

Sanık R.A.’nın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı şahitlerin dinlenmesi için erteledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X