Alman başkonsolostan BTSO’ya ziyaret

Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti. Başkonsolos Wolke, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini söyledi.

Alman başkonsolostan BTSO’ya ziyaret

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke’yi ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkonsolos Wolke, Bursa’nın ekonomisinin çok dinamik ve hızlı bir şekilde büyüdüğünü söyledi. Türkiye ile Almanya arasında yıllırdır süregelen özel bir ilişki olduğunu söyleyen Başkonsolos Wolke, “Özellikle Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ilişkilerin çok özel olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

İki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da geliştiğinin altını çizen Başkonsolos Jutta Wolke, “Özellikle kişisel ilişkilerden oluşan ağı göz önünde bulundurduğumuzda bu ilişkilerin Bursa gibi dinamik bir şekilde gelişmeye devam ettiğini görebiliriz. Bu da tabii ki iki ülke arasındaki işbirliği için çok önemli bir temel oluşturuyor” şeklinde konuştu.

BTSO’nun birçok konuyu ele aldığını söyleyen Başkonsolos Wolke, BTSO’nun 16 Makro Projesi’ni oldukça etkileyici bulduğunu sözlerine ekledi.

“ALMANYA İLE ÇOK GELİŞMİŞ TİCARİ İLİŞKİLERİMİZ VAR”

Türkiye ile Almanya arasında çok farklı bağlar oduğunu ifade eden BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, “Bu ilişkilerimiz iki ülke arasındaki ticarete de yansıyor. Bursa’dan Almanya’ya ihracat yapan 637 firma bulunuyor. Şehirimizde Almanya sermayeli 135 firma faaliyet gösteriyor. Türkiye ekonomisinin lokomotif kentlerinden olan Bursa şu anda Türkiye’nin önüne koyduğu hedefleri yakalamış durumda. Ancak Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi için Bursa’nın daha çok çalışıp daha fazla gayret sarf etmesi gerekir. Bizler de bunun şuuruyla çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin en büyük partnerinin Avrupa Birliği ülkeleri olduğunu anlatan BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, gerçekleştirilen ihracatın yaklaşık yüzde 60’ını Avrupa Birliği ülkelerine yaptıklarını anlattı. Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde ise Almanya’nın Türkiye’ye en yakın ülkelerden olduğunu dile getiren İsmail Kuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirdiğimiz ihracatta tabii ki en büyük pay yüzde 10’la Almanya’ya ait. 157 milyar dolar ihracatımızın 15 milyar doları Almanya’ya yapılıyor. Ancak yapılan bu işbirliklerinin de artması gerektiğini düşünüyoruz”.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X