Alman devi Türkiye’yi tercih etti

Alman otomotiv devi Volkswagen’in, kuracağı yeni fabrika için Türkiye’de karar kıldığı ancak resmi açıklama için bazı pürüzlerin giderilmesinin beklendiği belirtildi.

Alman devi Türkiye’yi tercih etti

Alman kamu yayıncılık kurumu ARD, Volkswagen (VW) firmasının kuracağı yeni otomobil fabrikası için Türkiye’de karar kıldığını ifade etti. ARD’nin Berlin’deki hükümet çevrelerine dayandırdığı haberde, fabrikanın Manisa’da kurulacağına işaret edilerek, şirketin sadece Türkiye’de yeni otomobillere uygulanan ve VW’nin ‘aşırı yüksek’ olarak değerlendirdiği vergiler konusunda adım atılmasını beklediği kaydedildi.

Şirketin Bulgaristan’da iş gücü maliyetinin daha düşük olmasına rağmen Türkiye’yi seçtiği, bu kararda Türk piyasasının hacminin kilit rol oynadığı vurgulandı. Volkswagen’in sadece Türkiye’de yılda yaklaşık 40 bin Passat satmayı hesapladığı ve Passat limuzinlerin Türk üst düzey yetkilileri tarafından da çok rağbet gören bir model olduğuna dikkat çekildi.

Ayrıca, üretilen Passatların önemli bir bölümünün devlet tarafından alınacağı da hesaplanıyor. Yeni fabrikada Passat’ın yanı sıra Skoda ve Seat modellerinin de üretilmesi planlanıyor. ARD’ye göre yeni fabrika için anlaşma eylül sonu ya da ekim ayı başında imzalanacak. Alman hükümetinin ve VW Teftiş Kurulu üyesi olan Aşağı Saksonya eyaleti Başbakanı Sosyaldemokrat Partili Stephan Weil’ın fabrikanın Manisa’da kurulmasını desteklediği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X