Almanya da bozkurt işaretini yasaklıyor

Avusturya’dan sonra Almanya da ülkede bozkurt işaretini yasaklamaya hazırlanıyor. Bazı Alman politikacılar bozkurt işaretinin yasaklanması planına şimdiden desteklerini açıkladı.

Almanya da bozkurt işaretini yasaklıyor

Merkel’in partisi CDU milletvekili Christoph de Vries Alman basınına yaptığı açıklamada ‘Faşizmin her türlüsü insanlığa karşı ve liberal toplumumuza bir tehdittir.’ dedi. Bild gazetesine konuşan Vries, bozkurt işaretinin de bu yüzden yasaklanması gerektiğini dile getirdi. Bild gazetesine konuşan Türkiye kökenli Alman vekil Sevim Dağdelen de bozkurt işaretinin Hitler selamına benzeyen aşırı sağcıların bir sembolü olduğunu ve anayasa karşıtı olan bu sembolün yasaklanması gerektiğini söyledi.

Avusturya İçişleri Bakanı Herbert Kickl aşırı görüşlü gruplarla mücadele için aralarında rabia, zafer ve bozkurt işaretlerinin de bulunduğu bir dizi el işaretini yasaklayacaklarını açıklamıştı. Yasağın yürürlüğe girmesi halinde bu işaretleri yapanlara ve suçu tekrar işleyenlere 4 bin ile 10 bin Euro arasında ceza kesilebilecek.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X