Almanya’da geliştirilen aşı Türkiye’de denenmeye başladı

Almanya’da koronavirüse karşı geliştirilen aşı Kocaeli Üniversitesi’nde 3 gönüllü üzerinde denenmeye başladı. Aşı için gönüllü olan Hakan Kutlu isimli vatandaş, “Maskesiz dolaşmanın anahtarı o küçük tüplerin birisinin içinde saklı” dedi.

Almanya’da geliştirilen aşı Türkiye’de denenmeye başladı

Almanya’da geliştirilen koronavirüs aşısı Türkiye’de 9 merkezde gönüllüler üzerinde denenmeye başladı.

9 merkezden birisi olan Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde de gönüllü olan rektör yardımcısı ve 2 kamu çalışanına aşı vuruldu. Aşı ilk olarak sabah saatlerinde Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi’ye vuruldu. Daha sonra gönüllü olan 2 kamu görevlisi vatandaşa da aşı vuruldu.

AŞILARIN 21.GÜNÜNDE İKİNCİ DOZ UYGULANACAK

Aşı vurulan vatandaşlarda 21 gün sonra 2. dozun deneneceğini söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyooji Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akan, “Aşının 18-89 yaşları arasında sınırı var. Herhangi bir kronik hastalığı olması önemli değil, uygulanabiliyor. Aşıların 21. gününde tekrar 2. dozu yapılacak. Kontrollü bir şekilde gidecek. Genel olarak bütün dünyada 44 bin kişi üzerinde denecek. Türkiye’de ise 9 merkezde 70’şer kişide denenecek” dedi.

İHA

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X