Almanya’dan silah ambargosu

Almanya, Cemal Kaşıkçı olayı nedeniyle Suudilere silah ambargosu uygulayacak. Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD’ye konuşan, Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Almanya’dan silah ambargosu

Kaşıkçı’nın şok edici bir şekilde hayatını kaybettiğine ilişkin tüm kaygıların haklı çıktığını belirten Maas, Suudi yetkililerinin olayı aydınlatması gerektiğini yineleyerek gelişmeleri yakından izleyeceklerini kaydetti. Maas, gerçeklerin masaya konarak konsoloslukta neler olduğunu dünyanın öğrenmesini gerektiğini ifade etti. Heiko Maas, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden sonra yapılan açıklamaların yetersiziliğine işaret ederek, “Cevaplardan çok sorular var” dedi.

Suudi Arabistan’a Almanya’nın silah satışı yapmasına ilişkin bir soruya da Maas, “Bu araştırma sürdüğü ve orada ne olduğunu bilmediğimiz sürece Suudi Arabistan’a silah ihraç etme konusunda pozitif karar vermenin zemini bulunmuyor” yanıtını verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X