Almanya’dan yeni terör yasası

Federal Alman hükümeti, çarşamba günü terör kamplarına katılmak için yurt dışına seyahat etmek isteyen kişileri ceza kapsamına alan yeni bir yasayı görüşecek.

Almanya’dan yeni terör yasası

Almanya Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan taslağa göre, “Terör eylemi amacı güden, planlayan ve hazırlığı içinde olan” kişilerin “seyahati ve/veya seyehat teşebbüsü” ceza kapsamına alınacak.

Almanya Adalet Bakanı Heiko Mass, terör kamplarına katılmak isteyenlerin gelecekte cezalandırılacaklarını belirterek, “Radikal kişilerin eğitim kamplarında daha da radikalleşmelerine karşı bir şeyler yapmak zorundayız” dedi.

Benzer bir yasanın İngiltere’de de çıkarılması planlanıyor. Yeni yasaya göre terör eylemlerine katılmak için yurt dışına çıkmaya çalışan kişilere uçuş yasağı getirilecek ve bir daha yurt dışına çıkmaları engellenecek.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, şimdiye kadar yaklaşık 600 kişinin IŞİD’e katılmak için Suriye ve Irak’a seyahat ettiğini açıklamıştı. 

Bu sayının geçen ay daha da arttığı ve yaklaşık 100 hücre evin takip edildiği belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X