Altepe: ‘Bizim tek derdimiz Bursa’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ yolunda devrilen bir ağacın kaldırılmasından şehri geleceğe taşıyacak dev projelere kadar her alanda yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirterek, “Çünkü bizim tek derdimiz var, o da Bursa” dedi.

Altepe: ‘Bizim tek derdimiz Bursa’

Ulaşımdan spora, tarihi kültürel mirastan çevre yatırımlarına her alanda yoğun bir çalışma temposu sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ‘kalıtımcı yönetim’ anlayışının en güzel örneklerini sergilemeye devam ediyor. Bir bölgeye yapılacak proje için mahalle halkı ve muhtarların görüşlerini mutlaka alan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım ilçesinde devam eden ve yapılması planlanan projeleri değerlendirmek için Yıldırımlı muhtarlarla bir araya geldi. Gölpark Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantıya Başkan Altepe’nin yanı sıra Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile ilçedeki mahalle muhtarları katıldı.

Çözüm yerelde

Yıldırımlı muhtarlara ilçede yaptıkları ve yapmayı planladıkları projeleri anlatan Başkan Altepe, konuşmasına yerel yönetimlerin önemini anlatarak başladı. Toplantıya gelmeden önce, Uludağ yolunda devriyen bir ağacın kaldırılmasıyla uğraştıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Bütünşehir uygulamasıyla 1100’e yakın muhtarlık bize bağlı ancak Uludağ bağlı değil. Uludağ yolunda bir araç kardan dolayı devriliyor, yol kapanıyor. Karayolları ekipleri ağacı kesip kaldırmak için çevredeki köylerden testere arıyor. Büyükşehir olarak bu sorunların hepsi bizim işimiz ve çözecek güve de sahibiz. Bursa’nın sorunları 400 kilometre uzaktan çözülmez. Ankara’da 81 tane Bursa var. Yetkilerin verilmesiyle aldığımız başarılar ortada. Tarihi eserlerle ilgili yetkileri aldık. Restorasyon çalışmalarını tamamladık ve Bursa UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi. Yine İznik gölünde bulduğumuz batık bazilika dünyanın en önemli 10 keşfi arasına girdi. Yaptığımız stadyum dünyanın en heyecan verici 10 stadyumu arasında gösterildi. Bu çalışmalar yerelden yönetim ve Büyükşehir Belediyesi’nin gücünü herkese gösteriyor” diye konuştu.

Yıldırım’da 10 yıl meclis üyeliği yaptığını ve ilçeyi sokak sokak çok iyi bildiğini diye getiren Başkan Altepe, ilçenin tüm sorunları üzerinde çalıştıklarını vurguladı. Raylı sistemin Kestel’e kadar uzatılmasıyla Yıldırım’ın da konforlu ulaşımla tanıştığını kaydeden Başkan Altepe, “Ankara yolu altı 30 metrelik yolun Yıldırım etabıyla ilgili çalışmalara hız verdik. Burada plan değişikliği yaptım ve yolu 40 metre genişliğe çıkarıyoruz. Kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Teleferiği ulaşıma açtık. Biz 300 bin yolcu hesaplıyorduk ancak 4 ayda 450 bin yolcu taşında ve bunların yüzde 80’i yabancı. Davutkadı Dağyolu, Vişne, Derya ve Kervan Cadde gibi yol genişletme ve yeni yol açma çalışmalarımız bu dönemde devam ediyor. Muhtarlarımız da görüşleriyle önceliklerimizi belirleyip, hangi mahalleye acil olarak ne gerekiyorsa Yıldırım Belediyemizle koordineli bir şekilde hareket edip, gerekli yatırımlarını hemen hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de hizmetin dokunmadığı bir alanın kalmayacağı anlayışla çalışan kadrolar olduklarını belirterek, halkla ilk temas noktası olan mahalle muhtarları ile 3 ayda bir düzenli olarak toplantı yaptıklarını, böylelikle en doğru yatırımların en kısa zamanda ihtiyaç duyulan bölgeye kazandırıldığını söyledi.

AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı da, Yıldırım’ı çok iyi bilen Başkan Altepe’ye Yıldırım’ı anlatmanın zor olduğunu belirterek, Başkan Altepe’nin Yıldırım için gerekli çalışmaları öncelikle yapacağına inandığını vurguladı.

Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu ise Yıldırım’a yapılan çalışmaların yanı sıra Bursa’yı bir dünya markası haline getiren çalışmaları dolayısıyla Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X