Altın, güne yükselişle başladı

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 162,9 lira seviyelerinde dengelendi.

Altın, güne yükselişle başladı

Dün altının ons fiyatındaki yükselişlerin etkisiyle 163,3 lirayı gören altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,67 değer kazancıyla 162,6 liradan tamamladı.

Gram altın, bugüne de yükselişle başlamasının ardından saat 09.50 itibarıyla yüzde 0,2 artışla 162,9 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı’da çeyrek altın 268 lira, Cumhuriyet altını da 1.091 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında alış ağırlıklı bir seyir izleyen ve 1.340 dolara kadar yükselen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda önceki kapanışın hemen üzerinde 1.334,5 dolardan işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD Başkanı Donald Trump’ın çelik ve alüminyuma gümrük vergisi uygulayacağını açıklamasının ardından gündeme gelen “ticaret savaşları” endişelerinin altın talebini artırdığını kaydetti.

Memiş, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.330 doların destek konumunda olduğunu ifade eden Memiş, 1.342 doların ise direnç olarak takip edileceğini söyledi.

Bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Banksı (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararı, yurt dışında ise Avro Bölgesi büyüme, ABD’de ADP özel sektör istihdamı ve ABD Merkez Bankası’nın Bej Kitap Raporu’nun takip edileceğini belirten Memiş, Trump’ın açıklamalarının da altın fiyatlarının yönü üzerinde etkili olacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X