‘Altının değerini sarraf, şehrin değerini başkan bilir’

Uludağ’da yapılan ‘Başkanlar Zirvesi’nde konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Altının değerini sarraf, şehirlerin değerini de belediye başkanları bilir. Şehirlerle alakalı bütün yetkilerin yerel yönetimle

‘Altının değerini sarraf, şehrin değerini başkan bilir’

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından Bursa’da gerçekleştirilen ‘Başkanlar Zirvesi’, birlik üyesi belediye başkanlarını Uludağ’da bir araya getirdi. Bu yıl 40. yılını kutlayan Marmara Belediyeler Birliği’nin (MBB) Uludağ Ağaoğlu My Mountain Otel’de yapılan ‘Başkanlar Zirvesi’, Bursa klibi ile başladı. Zirveye birlik üyesi yaklaşık 100 belediye başkanı katıldı.

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belirli zamanlarda belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini söyledi. Başkan Altepe, bu toplantının Uludağ’da yapılmasının kış turizminin merkezinin tanınması açısından önemli olduğunu açıklayarak, “Keşiş dağı Uludağ, Bursa’nın önemli bir değeri. Büyük hazinelerin üzerindeyiz. Bu zirvenin güzel Bursa’da gerçekleştiriliyor olması benim için ayrı bir iftihar kaynağı. Bursa, en hızlı gelişin 4. şehir oldu. Şehirlerin değerleri, kentin de değerini öne çıkarıyor. Güzel projeler değerini bulur. İznik’te bulduğumuz bazilika dikkat çekti. Şehirlerin değeri yerel yönetimlerle ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Başkan Altepe, birliğin 40. yılının onurunu yaşadıklarını vurgulayarak, “Bu onur hepimizin. Marmara Belediyeler Birliği, Türkiye’nin yerel yönetim tarihinde özgün bir yere sahip. Bilgi ve deneyim paylaşımı noktasında Başkanlar Zirvesi, büyük önem taşıyor. Bu tür buluşmaların daha sık yapılmasını hedefliyoruz. Çünkü bu buluşmaların aramızdaki bağı daha da güçlendireceğine, tazeleyeceğine inanıyorum” dedi. 

Bursa’da Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan faaliyetlerden misaller veren Başkan Altepe, “Artık Türkiye büyük ihracatçılar arasında yerini aldı. Altının değerini sarraf bilir, şehirlerin değerini de belediye başkanları bilir. Şehirle ilgili bütün yetkilerin yerel yönetimlere verilmesinden yanayız. Ancak o zaman şehirler gerçek değerine kavuşabilir. Birlik üyeleri olarak da yaşadığımız kentlere dair iş bölümü ve uzmanlaşma esasları çerçevesinde bir planlama yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Modern şehirlere ruh katarken geleceğin mimarları çocuklara da yaşanabilir ortamlar hazırlanması gerektiğini savunan Başkan Altepe, “Yerel yönetimler olarak bu bizim asli görevimiz. Çocuk dostu şehirler oluşturmalıyız. Çocukların önüne çıkan her türlü engeli kaldırmalıyız. Biz, “şehirler çocuklarla dolsun ve çocukların olsun” sloganıyla yola çıktık. Yeni kurulan şehir planlama ve tasarım birimimiz ile I. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi’ni düzenliyoruz. Tüm başkanlarımızı 11 -12 Nisan’da bu kongreye, Harbiye Askeri Müzesi’ne bekliyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, insan odaklı şehirleri kurmanın donanım istediğini vurgulayarak, “Yöneticiler, vizyonlarını, kabiliyetlerini geliştirmelilerdir. Belediyelerin en önemli kaynağı insandır. Birlik bünyesinde insan kaynağının eğitimi ve gelişimini temel amaç edinen yerel yönetim akademisi, bu doğrultuda ilk eğitim programını başlatıyor. Alanında yetkin akademisyen ve eğitimcilerle işbirliği içinde, belediye meclis üyeleri ile yönetici ve çalışanlarının bilgi, beceri ve yetkinliklerini arttırmayı hedefliyoruz. İlk eğitim programımız 20 Mart’ta İstanbul’da başlıyor. Mayıs ayında da Bursa’da büyük bir organizasyon için yeniden bir araya geleceğiz. 14-15 Mayıs tarihlerinde Marmara Belediyeler Birliği olarak dünyanın birçok belediyesinden mevkidaşlarımızın da katılacağı ‘Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ni gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.

Belediyelerin şehirleri teknolojik alt yapı ile donatmak ve teknolojiyi bölge halkına en iyi hizmeti verecek şekilde sunmak durumunda olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, akıllı belediyecilik zirvesinin belediyeler, ilgili kamu kurumları ve özel sektör temsilcilerini Bursa’da bir araya getireceğini söyledi.

Başkan Altepe, başkanlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı ile hızlı hareket kabiliyetine sahip verimli, ama aynı zamanda kaynak israfına yol açmayan bir mekanizmayı ortak akılla kurmak istediklerini belirtti. Yerel yöneticiler arasında güçlü bir bağ olduğunu anlatan Başkan Altepe, “Bu bağı daha da güçlendirmek için istişare mekanizmasının sağlıklı bir şekilde yürümesi adına üyelerimize ziyaretler düzenliyoruz. Şu ana kadar 50’den fazla üye belediyemizi ziyaret ettik. Hedefimiz yılsonuna kadar bütün üyelerimizin kapısını çalıp sizlerin talep ve teklifini dinlemektir. Biz yerel yönetimler, üstlendiğimiz görev gereği insanların yaşadıkları mekânlarla duygusal bir bağ kurmasını sağlamak zorundayız. Bunun için de yapacağımız her projenin temelinde insan olmalıdır. Modern hayatın popülaritesine kapılıp yapılarda ruhu öldürmemeliyiz” şeklinde konuştu.

Altepe, birlik bünyesindeki Şehir Politikaları Merkezi’nin ilk faaliyeti olan ‘Bilge Mimar Turgut Cansever Sempozyumu’nun 7 Mart’ta İstanbul Deniz Müzesi’nde yapılacağını söyledi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, konuşmasının ardından Başkan Altepe’ye programdan dolayı teşekkür ederek Yalova’ya özgü hediyeler verdi. Programda Doğuş Holding Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi ve finans uzmanı Özlem Denizmen de ‘Para Durumu ve Finans’ konularında bir sunum yaptı. Halkla İlişkiler ve İletişim Uzmanı, gazeteci-yazar Ali Saydam ise, iletişim konusunda sunum yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X