‘Amacımız refahı ve istihdamı artırmak’

Maliye Bakanı Şimşek, “Bizler güçlü ekibiz, bu ekibin amacı Türkiye’de refahı ve istihdamı artırmak” dedi.

‘Amacımız refahı ve istihdamı artırmak’

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTV’de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Eğer siyasi istikrar devam etseydi, Türkiye düşen emtia fiyatlarından faydalanabilirdi” diyen Şimşek, “O nedenle ne olursa olsun, önümüzdeki seçimden sonra ümit ediyoruz ki milletimiz tek başına bize iktidar imkanı sağlar. Ama her halükarda Türkiye’nin güçlü bir hükümete ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

“Bizler güçlü ekibiz”

Bakan Şimşek, “Bizler güçlü ekibiz, bu ekibin amacı Türkiye’de refahı ve istihdamı artırmak” dedi. 

Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti:

“Vatandaşımız şunu çok iyi bilsin ki biz terörle mücadele edemezsek esas uzun vadede kayıplar çok çok daha büyük olur. Şimdi terörle mücadele edeceğiz ama hukuk içerisinde kalacağız, hak ve özgürlükler ilerlemeye devam edecek, inanıyorum ki milletimiz, başta Doğu ve Güneydoğu’daki kardeşlerim olmak üzere, terör örgütüyle aralarına mesafe koyacaklar.”

Kredi kartına taksit sınırlaması konusu

Bakan Şimşek, kredi kartına taksit sınırlaması konusu ile ilgili olarak da “Cari açık sorununun çözülmesiyle tüketime, tasarrufa yönelik ilave tedbirlere zaten gerek kalmayacak” dedi.

Bu yıl, büyüme rakamının hedeflenenin bir miktar altında gerçekleşeceğini kaydeden Bakan Şimşek, “Yüzde 3 büyümeyi küçümseyenler olacaktır da şu anda Brezilya yüzde 1,5-2 küçülüyor, Rusya küçülüyor. Türkiye’nin, bütün olumsuz şartlara rağmen, yüzde 3 büyümesi aslında bir başarıyı ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek, seçim vaatleri ile ilgili, “Vatandaşımız, esas itibarıyla uzun vadeli, sürdürülebilir refah artışını kim sağlar? Kimin vizyonu, kimin programı buna uygundur? Bence, değerlendirmeyi o çerçevede yaptı” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X