Anadolu liselerine 585 yeni kontenjan

Anadolu liselerine girebilmek için ilk nakillerde tercih yapmayan öğrencilere müjdeli haber geldi.

Anadolu liselerine 585 yeni kontenjan

DERYA DEMİR

Bursa genelinde 585 Anadolu lisesinde kontenjan artırımına gidildi. Eğitim İş Şube Başkanı Özkan Rona da sınıfların balık istifi haline getirildiğini belirterek tepki gösterdi.

Liselere giriş için nakil dönemi devam ederken, nakilin ikinci döneminde Bursa’da 19 olan Anadolu lisesi kontenjanı 604’e yükseltildi. Son nakilde açıkta kalan 2 bin 996 öğrenci için açılan kontenjan ile bu öğrencilerin 585’i Anadolu Lisesi’ne yerleşebilecek.

Bu arada boş kontenjan sayısı bin 947 olan imam hatiplerde kontenjan bin 954′ e çıkarken, meslek liselerinde ise 4 bin 173 olan boşluk sayısı bir hafta içerisinde 15 öğrencinin kaydını sildirmesi ile 4 bin 189’a yükseldi.

23 Anadolu Lisesi’nde açılan kontenjanlar ile 585’e yükselen boşluk sayısından 76 artış ile Çınar Anadolu Lisesi en büyük payı aldı. 585 kontenjan haricinde ilk nakil döneminde doldurulamayan 6 kontenjanlı Büyükorhan Çok Programlı Anadolu Lisesi ve 13 kontenjanlı Keles Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde de var olan boşluklar konumunu koruyor. 

OKULLAR BALIK İSTİFİ OLUYOR

Öğrencilerin taleplerine Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kısmen de olsa cevap verdiğini söyleyen Eğitim İş Şube Başkanı Özkan Rona, “Tüm öğrencilerin istedikleri okul türüne gitmelerinin yolu Anadolu liselerinde durmadan kontenjan arttırmak değildir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri üzerindeki Anadolu lisesi kontenjanı baskısını azaltmak için okulları balık istifi haline getiriyorlar.

Bu okullarda eğitim kalitesini düşürecek çalışmalar çözüm olamaz. Bir yanda balık istifi sınıflara Anadolu liseleri diğer yanda 5’er 10’ar öğrencili imam hatip liseleri olması kamu kaynaklarının verimli kullanılmaması demektir. Başından beri ifade ettiğimiz gibi bu sorunun çözümü boş kalan imam hatip ve meslek liselerinin, Anadolu lisesine dönüştürülmesidir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X