Anılarını çalan hırsıza pankartlı çağrı

Bugünlerde Bursa’daki Botanik Park’a gidenleri bir pankart karşılıyor. Pankartta Şamil Çam adlı vatandaşın arabasından dizüstü bilgisayarını çalan hırsıza ilginç çağrısı yer alıyor.

Anılarını çalan hırsıza pankartlı çağrı

Yakup Altan / OLAY

Bu pankarta konu olan olayı ilk olarak Olay Gazetesi yazarı Selahattin Adıgüzeller duyurdu. 

Adıgüzeller’in gazetedeki köşesinde fotoğrafını paylaştığı pankartta bahsedilen hırsızlık, 11 Mayıs günü akşamüzeri Bursa’nın Osmangazi İlçesi Soğanlı Botanik Parkı’nın otoparkında meydana geldi. Spor yapmak için geldiği parkta aracını park eden Şamil Çam, geri döndüğünde büyük bir şok yaşadı.

Hırsız ya da hırsızlar tarafından otomobilinin camı kırılarak çalınan dizüstü bilgisayarla birlikte Çam’ın 3,5 yaşındaki oğlunun 10 bine yakın fotoğrafı da elinden uçmuş oldu.

Yaşanan olay sonrası bir pankart hazırlatan Çam hırsızlara şöyle seslendi:

“11 Mayıs’ta beyaz jipin içerisinden aldığın laptopun sahibiyim. Arkadaşım sen sadece laptopu değil çocuğumun anılarını da aldın. 10.000 adet fotoğrafı mevcut. Allah’ıma yemin ederim ki senden şikayetçi olmayacağım ve helalleşeceğim. Lütfen aşağıdaki numaramdan benimle Allah rızası için irtibata geç: Senden laptopu satın almak istiyorum: 0543 954 44 44”

Çam, çağrısını olay.com.tr ekibi aracılığıyla yeniledi…

pankartli-cagri-2.jpg

Botanik Park’ta herkesin görebileceği bir alana asılarak ilgi çeken pankartın sahibine olay.com.tr ekibi ulaştı.

Çağrısını yineleyen Çam, talihsiz olay sonrası tek üzüntüsünün oğlunun yitirdiği fotoğrafları olduğunu belirterek, “Tekrarlıyorum, dizüstü bilgisayarımı alan kimse şikayetçi olmayacağım, helalleşip bilgisayar için ödeme de yapacağım. Eğer çağrımı duyuyorsa bana ulaşsın” dedi.

3 gün sonra benzer bir olay daha yaşandı…

Aynı bölgede 3 gün sonra benzer bir olay daha yaşandı.

Otomobilinden dizüstü bilgisayarı çalınan başka bir kişinin pankart aracılığıyla kendisine ulaştığını belirten Çam,“Aynı durum bir başka kişinin başına daha gelmiş. Pankarttan numaramı alarak bana ulaştı. Çalınan bilgisayarlarımızın marka ve modellerini paylaştık. Bir sonuca ulaşmamız durumunda birbirimizle irtibata geçeceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X