Anne şiddeti maduru

Belçika’nın Liege kentinde yaşayan 57 yaşındaki bir adam , 84 yaşındaki annesinin sürekli olarak kendisine şiddet uyguladığını belirterek açlık grevine başladı.

Anne şiddeti maduru

Sözlü saldırının yanı sıra annesinin sık sık kendisine bıçak ve kemerle vurduğunu söyleyen 57 yaşındaki François adlı adam, yaşadıklarını herkesin bilmesini istiyor.

Lucienne adlı 84 yaşındaki kadın ise, oğluna şiddet uyguladığını reddetmiyor. Fransızca yayımlanan La Capitale gazetesine konuşan Lucienne, oğlundan nefret ettiğini söyledi.  Doğduğu günden bu yana oğlu François’i hiç sevmediğini belirten Belçikalı anne, küçük yaştan itibaren şiddet uyguladığı oğlundan kurtulmak için çok çaba harcamış.

BİR YIL HASTANEDE YATMIŞ

François, 4 yaşındayken anne şiddeti yüzünden 1 yıl hastanede kalmış. Yaşlı kadın, 4 yaşındaki oğlunun sandalyesini devirip, kafasını yumrukladığını, zaman zaman oğlunu kilisede bırakmaya çalıştığını ama etrafta fazla insan olduğu için bunu başaramadığını söyledi. 

‘ANNEM SU BİLE VERMEZDİ’

Annesinin şiddetine daha fazla dayanamayan François, 15 yaşında evden ayrılmış. Zaman içinde hayatını düzene koymuş. İyi bir eş bulup evlenmiş.

Artık huzurlu bir yaşama kavuşan François’in bu mutluğu 17 yıl önce sona ermiş. Giderek yaşlanan annesinin kendisine bakamadığını gören Belçikalı adam, annesini evine almış. Ancak anne, bir süre sonra oğluna yeniden şiddet uygulamaya başlamış. La Capitale’nin elde ettiği görüntülerde, 84 yaşındaki kadın 57 yaşındaki oğluna ekmek bıçağı ile saldırıp, kemerle dövüyor.Gerekçesi ise, istediği tatlıyı o anda önüne koymaması.

Annesinden kat kat güçlü olmasına rağmen karşı koymayan ve ellerini başına koyup kendini korumaya çalışan François, çareyi açlık grevine başlamakta bulmuş. Açlık grevinin amacının, sesini duyurabilmek olduğunu belirten Belçikalı adam, ‘Ben suçsuzum. Ona iyi davranıyorum. Ama bu şiddetin durmasını, yaşadıklarımı herkesin bilmesini istiyorum’ diye konuşuyor. Belçika medyasına göre Liege polisi olaya el koydu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X