‘Annemin hikayelerini anlatıyorum’

Misi Köyü’ndeki Çocuk Kütüphanesi’nde minik okurlarıyla buluşan yazar Çiçek Köse, ‘Annemin bana anlattığı hikayeleri, şimdi çocuklara anlatıyorum’ dedi.

‘Annemin hikayelerini anlatıyorum’

DİLEK ATLI

Yazar Çiçek Köse, Misi Köyü’ndeki Çocuk Kütüphanesi’nde geleceğin okurlarıyla bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlikte miniklere Tilkilerin Düğünü adlı kitabını okuyan Çiçek Köse, okul öncesi öğrencilerine eğlenceli anlar yaşattı. Miniklerin sorularını da yanıtlayan yazar, bu yıl iki yeni çocuk kitabı çıkaracağının müjdesini verdi.

 

HEM YAZIYOR HEM ÇİZİYOR…

 

Mavi Pencere Yayınları’ndan çıkan Şaşkın Salyangoz, Üşüyen Tırtıl, Oblamov Kedi, Pamuk, Bozkır adlı kitaplara imza atan Çiçek Köse, aynı zamanda bir resim öğretmeni. Yazar bunun kitaplarının çizerliğine büyük avantaj sağladığını belirtti.

Köse, annesinin iyi bir hikaye anlatıcısı olarak yazarlık hayatına büyük katkı sağladığına değinerek şunları söyledi:

‘Bir köyde yaşardık. Annem kardeşlerimi ve beni oyalamak için sürekli hikayeler anlatırdı. Kendine özgü teatral bir yorumla anlatırdı hikayelerini. Bu hikayelerin kaybolmasını istemedim. Yıllar sonra yeğenime anlattığım hikayeleri çizmeye de başladım. Böylece, yazdığım ve çizerliğini de yaptığım kitaplarım ortaya çıktı.’

‘MESLEĞİMİN FAYDASI…’

Bir öğretmen olarak küçük çocukların dünyasına yakın olmasının kitaplarını yazmada yardımcı olduğunu belirten Köse, ‘Miniklerin hangi hikayeleri seveceklerini kendimi onların yerine koyarak, onlarla birlikte zaman geçirerek oluşturuyorum. Sonra da notlar tutuyorum’ dedi.

Miniklerin ana renkleri çok sevdiğini vurgulayan yazar, ‘Çizimlerimde miniklerin dikkatini çekecek, eğlendirecek unsurlar kullanıyorum. En çok mürekkep çizim çalışmalarını seviyorum’ dedi.

3-8 yaş grubu çocukların okuyabilecekleri kitaplar kaleme aldığını söyleyen Çiçek Köse, anne ve babalara çocuklarına erken yaşta kitap alışkanlıkları kazandırmalarını konusunda şunları kaydetti:

‘Eğer çocuklarımızın küçük yaşından itibaren onların gözlerine bakarak konuşursak dinlemeyi öğrenir, yetişkinliklerinde iyi bir dinleyici olurlar. Erken yaşta da okuma alışkanlığı kazandırırsak, ilerleyen dönemlerde iyi bir okur-yazar olurlar. Aileler, çocuklarına kitap almalı, okuma alışkanlığı kazandırmalı.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X