Annenin açlık grevi sürüyor

Van’da okuyan üniversite öğrencisi oğlunun kandırılarak terör örgütünün dağ kadrosuna katıldığını iddia eden Tuncelili Fidan Ulağ ile çocuklarının dün başlattığı “açlık grevi” sürüyor.

Annenin açlık grevi sürüyor

Van’da okuyan üniversite öğrencisi oğlunun terör örgütünce kandırılarak dağ kadrosuna katıldığını öne süren Tuncelili Fidan Ulağ ile çocuklarının dün başlattığı “açlık grevi” devam ediyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıfta öğrencisi olan oğlu Feramuz Ulağ’ın (20) terör örgütüne katıldığını iddia eden ve Moğultay Mahallesi’ndeki Seyit Rıza Parkı’nda diğer oğlu Müjdat, kızları Songül, Berna, Gülcan ve Seylan Ulağ ile kurdukları çadırda “açlık grevi”ne başlayan 55 yaşındaki Fidan Ulağ, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Dünden beri bu yağmurun altında çocuklarımla beraber bekliyoruz, perişanız” dedi.

İlgisizlikten yakınan Ulağ, “Böyle yağmurun altında bekliyoruz. Çocuklarım açlık grevinde” ifadesini kullandı.

Diyaliz hastası olduğunu belirten Ulağ, “Bu halimde bunu bana nasıl yaşatıyorlar, hangi vicdan, hangi insanlık bunu kabul ediyor. Ne kadar ömrüm var bilmiyorum ama ben çocuğuma hasret gitmek istemiyorum. Allah rızası için azıcık vicdanları varsa oğlumu bana versinler, başka bir şey istemiyorum. Çocuğumu bana göndersinler” diye konuştu.

Marmara Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nde eğitim gören Gülcan Ulağ (19) ise ağabeyinin kendi isteğiyle örgüte katıldığına inanmadığını belirterek, “Kardeşim 4 Kasım 2014’te İstanbul’a yanıma geldi. Seneye İstanbul’a geçiş yapacağını, birlikte ev tutacağımızı söyledi. Bunları söyleyen birinin kendi isteğiyle birkaç hafta sonra gideceğine inanmıyorum. Kardeşim gelinceye kadar hiçbir yere gitmiyorum, buradayım” dedi.

Berna Ulağ (23) da kardeşiyle tatil planı yaptıklarını dile getirerek, “Kendi isteğiyle gitmediği aşikar. Kardeşim dönmeden okula gitmeyeceğim. Kardeşimsiz bir gelecek asla olmaz” ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X