Antalya yılı rekorla kapatacak

Geçen yıl 13 milyon 642 bin turistle rekor kıran Antalya, yılı 16 milyon turistle kapatmaya hazırlanıyor.

Antalya yılı rekorla kapatacak

Dünyanın önemli turizm merkezlerinden Antalya, 193 ülkeden turist çekiyor. Turizmde iyi bir sezon geçiren kent, turist sayısı bakımından 2018’in rakamını geçen ay geride bıraktı. Şehre 11 ayda gelen turist sayısı 15 milyon 600 bini geçti. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, konuyla ilgili açıklamasında, ‘Geçen yıl tüm zamanların en iyi yılıydı ancak bunu da geçtik. 2019, şu an tüm zamanların en iyisi oldu. Hedefimiz 16 milyondu ve bu rakama da adım adım koşuyoruz. Bu yıl 16 milyonu yakalayacağız” dedi. Turist sayısının artmasında sektörün ve ilgili paydaşların birlikte hareket etmesinin önemli olduğuna işaret eden Atmaca, özellikle Polonya, Rusya ve Almanya’da çok ciddi artışlar yaşandığını söyledi.

TÜRKİYE’Yİ TERCİH EDİYORLAR

Avrupalıların da tekrar geri dönmeye başladığını dile getiren Atmaca, bunun kendileri için çok önemli olduğunun altını çizdi. Atmaca, ‘’Avrupalı misafir gittiği ülkede çok mutlu olmadı ve bize dönmeye başladı. Çünkü onların çok alışık olduğu, damak tadına uygun, istediği hizmet ve tesis kalitesi bizde. Servis ve hizmet kalitemiz dünyanın hiçbir yerinde yok. Bütün bunlar bir araya geldiğinde tüketici Türkiye’yi tercih etmeye devam ediyor. Yeni trendimiz Hindistan ve Çin. Bu iki pazarda çok fazla potansiyel var” diye konuştu. Hint düğünlerinin şu anda Türkiye’de çok popüler olduğunu kaydeden Ülkay Atmaca, iki pazarda artış yaşandığı takdirde ölü sezonun daha da canlanacağını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X