AP acil olarak toplanıyor

Avrupa Parlamentosu, 14 Aralık operasyonunun ardından Türkiye’de basın özgürlüğü konusunu bugünkü toplantıda tartışıyor. Önümüzdeki ay karar tasarısı oylanacak.

AP acil olarak toplanıyor

Gülen Cemaati’ni hedef alan 14 Aralık operasyonu Avrupa’nın da gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Avrupa Parlamentosu (AP), şok operasyonun ardından Türkiye’de medya özgürlüğü üzerine oturum düzenleme kararı aldı.

Yeşiller Grubu üyesi Alman parlamenter Rebecca Harms’ın teklif ettiği ‘Türkiye’de basın özgürlüğü oturumu’, yapılan oylamada kabul edildi. Türkiye’de medyaya baskı ve son polis operasyonları, bugün Strasbourg’da AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin de katılacağı AP genel kurul toplantılarında tartışılacak. Oturumda tüm siyasî gruplar Türkiye’de Zaman ve Samanyolu TV’ye yapılan baskınlar üzerine görüş bildirecek. Ocak 2015’te de konuyla ilgili karar tasarısı oylamaya sunulacak.

TEHLİKELİ TUTUM

AP Başkanı Martin Schulz, genel kurul toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın gözaltına alındığı operasyonların şoke edici olduğunu söylemişti. 

Schulz, “Türkiye’de basın özgürlüğü ve ifade özgürlüğüne ilişkin sorunlar yeni değil. Gezi Parkı protestolarından sonra gazetecilere ve sosyal medyaya baskılara şahit olduk. Dün bir kez daha hükümete muhalif basına polis baskınlarına şahit olduk. Son gelişmeler muhalif medyaya yönelik tehlikeli bir tutuma işaret ediyor ve bu gelişmeleri yakından takip etmeliyiz” dedi.

AÇIKLAMA İSTEDİLER

AP Başkanı Schulz, Parlamento olarak Türkiye’nin AB Daimi Temsilciliği’nden resmî açıklama talep ettiklerini de dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X