Apartmanlar arasında sulama kanalı

Tarım alanlarını sulamak için 40 yıl önce yapılan ve halen aktif olan su kanalı, bölgenin imara açılmasıyla apartmanların arasında kaldı. Ve şimdi bu kanal tehlike saçıyor.

Apartmanlar arasında sulama kanalı

Bursa’da Demirtaş Mahallesi’nde yaşayan insanlar için evlerine girmek ve çıkmak meşakkatli ve tehlikeli bir hale dönüştü.

Burada yaşayan insanlar, oturdukları apartmanlarının önünden geçen DSİ’ye ait 40 yıl önce Demirtaş Barajı’ndan gelen suyu Bursa ovasına taşımak için yapılan sulama kanalının üzerinden geçmek zorunda kalıyor.

Sulama kanalı, bir taraftan apartmanlarının girişine de engel olurken, diğer taraftan da büyük tehlike arz ediyor.

Ayrıca yoğun miktarda su sızdıran kanal, yeni yapılan evlerin temelini çürütüp rutubet yapıyor.

iha-20190717aw756240-5.jpg

Kimi eğiliyor kimi köprüyü kullanıyor

Yol boyu kilometrelerce uzayan kanalın bir bölümü atıl, bir bölümü ise yeni inşa edilen yerleşim yerlerine engel teşkil ediyor.

Mahallede yaşayan vatandaşlar da evlerine girebilmek için sulama kanalından geçmek zorunda kalıyor.

iha-20190717aw756240-7.jpg

Farklı yüksekliklerde olan kanal bazı apartmanların önünde yüksekte iken bazılarında ise zemin mesafesinde. Bu durum yerleşim yerinde ilginç görüntülere sebep oluyor.

Bazı vatandaşlar evlerine girebilmek için eğilmek zorunda kalırken bazıları da kendi inşa ettikleri güvenliksiz köprülerden geçiyor.

iha-20190717aw756240-9.jpg

Mahalleli isyan etti

Trajikomik görüntülere sebep olan sulama kanalı için mahalle sakinleri eylem yaptı. Mahalleli bir an önce kanalın kaldırılmasını talep ederken, acil durumlarda ambulansın bile giremeyeceğine ve çocuklar için tehlike oluşturduğuna dikkat çekiyor.

iha-20190717aw756240-8.jpg

“Evlerimize girişlere engel oluyor”

Mahalle sakinlerinden Ayşe Bulat, karşıya geçmek için yapılan köprünün tehlike arz ettiğini belirterek, “DSİ’nin yaptığı sulama kanalı ve kaçakları, evlerimize girişlere engel oluyor. Ayrıca rutubet yapıyor. Evler sıfır ama birinci katta rutubet var. Su kanalının apartmana girişini engellediği için üzerine köprü yapıldı. Pazara giderken pazar arabasını bile çıkartamıyoruz.” dedi.

iha-20190717aw756240-1.jpg

“Bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz”

Mahalle sakinlerinden Lokman Kurt ise, evlerinin değerinin yarı fiyatına bile satamadıklarından bahsederek, “Burada oturuyorum ve evimi satmak istediğimde gelen alıcılar eve, kanalın altından eğilerek girmek zorunda kaldıklarında almaktan vazgeçiyorlar. Ayrıca büyük tehlike oluşturuyor, bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 

iha-20190717aw756240-12.jpg

iha-20190717aw756240-3.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X