Apple ve Sony anlaştı

Geçen hafta Sony’yi reddeden Apple, geri adım attı. Sony Pictures’ın hack’lenmesine sebep olduğu düşünülen Interview, iTunes kullanıcıları tarafından online olarak izlenebiliyor.

Apple ve Sony anlaştı

Sony geçen hafta online olarak da vizyona soktuğu filmi Interview (Mülakat) için Apple’ın kapısını çalmış, şirket filmi iTunes’ta gösterime sunmayı reddetmişti. Geri adım atan Apple, bir haftalık rötarla  Mülakat’ı iTunes’ta yayınlama kararı aldı.

Sony’ye düzenlenen sanal saldırıda parmağı olduğu iddia edilen ancak kanıtlanamayan Kuzey Koreli hackerlar gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

YouTube, Google Play ve Xbox üzerinden para ödenerek online olarak izlenebilen Filmin kısa süre içinde online izleyiciler sayesinde 15 milyon dolarlık bir hasılat elde ettiği bildirildi.

Söz konusu gecikmenin nedeni hakkında iki taraftan da henüz resmi bir açıklama gelmedi. ABD medyasının Apple yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, gecikme iTunes’un Noel boyunca yoğun olması gibi lojistik aksaklıklardan dolayı meydana geldi.

Filmin yapımcısı Sony Pictures, Kuzey Kore liderine suikasti konu alan komedi filmi yüzünden siber saldırıya uğramış ve filmin gösterime gireceği tarihi ertelemişti. Gecikmenin ardından filmi Noel’de vizyona sokan Sony, filmin sadece ABD’de online olarak da gösterime girmesine izin vermişti.

Kuzey Kore’nin tepkisini çeken film, ABD ve Kuzey Kore arasında gerginliğe sebep olmuş, ABD tarafı Sony Picture’ın Kuzey Kore destekli bir grup tarafından hack’lendiğini açıklamıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X