Araç alım satımında belge zorunluluğu

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile bir protokol imzaladıklarını ve mesleki yeterlilik sınavları yapıp başarılı olanlara belge verdiklerini belirtti.

Araç alım satımında belge zorunluluğu

Erkoç, otomotiv sektörünün inşaatla birlikte Türkiye’nin en önemli iş kollarından biri olduğunu söyledi. İkinci el otomotiv ticaretinin düzenlenmesi ve mesleğe bir standart getirilmesinin çok önemli olduğuna işaret eden Erkoç, ‘’MYK ile bir protokol imzaladık, mesleki yeterlilik sınavları yapıyoruz ve başarılı olanlara belge veriyoruz.

Bu belgeye sahip olmayanlar artık araç alıp satamayacak. Türkiye’de yılda yaklaşık 6 milyon araç el değiştiriyor. Bu araçların önemli bir kısmı devlete hiç vergi ödemeden iş yapanlar tarafından satılıyor.

İnşallah bunun önüne geçeceğiz” dedi. Erkoç, sektöre yönelik mesleki yeterlilik standartlarının getirilmesiyle tüketici şikayetlerinin ortadan kalkacağını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X