Arap şeyhlerinin öldüren tutkusu! Alarm veriyor

Orta Doğu’da başlayan vahşi hayvan sahiplenme akımı tehlike çanları çaldırıyor.

Arap şeyhlerinin öldüren tutkusu! Alarm veriyor

Son yıllarda Orta Doğu ülkelerinde kraliyet ailelerinin üyeleri ve zenginler, çita, aslan ve kaplan gibi vahşi canlıları evcil hayvan olarak satın alıyor.

Afrika Boynuzu’ndan Orta Doğu’ya getirilen bu tip canlılar 120 bin lira gibi uçuk fiyatlara alıcı buluyor. Son yıllarda Kenya, Somali ve Etiyopya gibi ülkelerden yavruyken alınan çitalar sebebiyle bu canlıların populasyonunda da ciddi oradan azalma görülüyor. Çita Koruma Fonu, çitaları para karşılığı satın alan Arap şeyhleri yüzünden günümüzde Kenya, Somali ve Etiyopya’da 300 kadar çitanın kaldığını rapor etti. 

Çita Koruma Fonu’nun raporuna göre bölgedeki avcılar, dişi çitaları takip ediyor ve yuvadaki çita yavrularının neredeyse tümünü alıyor. Doğal ortamından alınan çitaların dörtte üçü Orta Doğu’ya ulaşmadan yaşamını yitiriyor. Çita sahiplenmede başı çeken Birleşik Arap Emirliklerinde 3 binden fazla çitanın evcil hayvan olarak bakıldığı düşünülüyor. 

Çevrimiçi Suça Karşı İttifak adlı aktivist grubun üyesi Kathleen Miles, son yıllarda özellikle sosyal medyanın da etkisiyle sahiplenilen çita sayısında ciddi bir artışın olduğuna dikkat çekiyor. Çitaların internet siteleri üzerinden satıldığını belirten Miles, şeyhlerin bu tip davranışlarını son derece küstah olarak niteliyor. 

Orta Doğu’da vahşi canlıları sahiplenen kişiler, bu canlıları genellikle kafeslerde tutuyor. Kedi ve köpek gibi evcil hayvanların aksine çita, kaplan ya da aslan gibi vahşi canlıları sahiplenen bazı kişiler bu canlıları yalnızca selfie çekmek için kafeslerinden çıkarıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X