Arınç, HDP`ye seslendi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, HDP`lilerden, Öcalan`ın örsüyle Kandil`in çekici arasında kalmamalarını istedi.

Arınç, HDP`ye seslendi
Başbakan Yardımcısı Arınç, “HDP’li dostlarıma söyleyeceğim tek şey şudur: Siz, Öcalan’ın örsüyle Kandil’in çekici arasında kalmayın. Siz bir siyasi partisiniz. Özgür olun, kararınızı kendiniz verin ve burada üstleneceğiniz rolü, cesaretle üstlenin” dedi.
 
Arınç, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, iş güvenliği konusunda yeni çalışmalarını Bakanlar Kurulumuza sundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da madencilik sektörünün ta başından bugüne kadar bulunduğu durumu özetleyen güzel bir sunum yaptı. Bu son olaylar ışığında da Madencilik Kanunu’nda yapılması gereken değişiklikler konusunda bilgi verdi. Her iki konu hakkında, yani Sayın Çelik ile Yıldız’ın gündemindeki konuların tümünü Sayın Başbakanımız çarşamba günü yapacağı geniş bir açıklamayla kamuoyuna duyurmuş olacak” diye konuştu.
 
Hükümet Sözcüsü Arınç, “Bunlar boş gayretlerdir. Bu insanlar bakan olmuşsa milletvekili olmuşsa AK Parti’den seçildikleri için kıymetleri vardı yoksa sokağa çıktığı zaman on kişinin bile selam vermediği insanların parti kurmakla Türkiye’ye yapacakları hayırlı bir iş olmadığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
Arınç, terör örgütü liderlerinden “Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin’in vurulduğu iddialarına yönelik, “Şu anda bizim kaynaklarımız bunu teyit etmiyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X