Arınç: ‘Her seçimden başarıyla çıktık’

Başbakan Yardımcısı Arınç, seçimlere giderken şikayet etmediklerini belirterek, “Yüzde 10 baraj da nereden çıktı bunu benim için mi koydunuz demedik. Her seçimden başarıyla çıktık” dedi.

Arınç: ‘Her seçimden başarıyla çıktık’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2001’den 15 ay sonra seçimlere giderken ağlamadıklarını, şikayet etmediklerini, sızlanmadıklarını belirterek, “Bu yüzde 10 baraj da nereden çıktı, bunu benim için mi koydunuz’ demedik. Hamdolsun her seçimden başarıyla çıktık, alnımız açık başımız dik. Aralıksız iktidardayız” dedi. 

Arınç, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Bursa 5. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çok yorulduğunu, doktorların duruma el koyduğunu ve en azından 2 günlük kesin istirahati tavsiye ettiklerini, bu nedenle kongreye katılamadığını belirtti. 

Davutoğlu’nun üzülerek, sıkılarak izin istediğini dile getiren Arınç, “Elbette Sayın Başbakanımızın sağlığı hepimiz için çok kıymetli. Ona Allah’tan acil şifalar diliyorum ve çok sevdiği Bursa’mızdan, ismini koyduğu ‘ulu şehir’den hepinizin ve tüm Bursa’nın sağlık ve afiyet dileklerini, selam ve sevgilerini Sayın Başbakanımıza sunmak istiyorum. Hastalık engel oldu ama inşallah en kısa zamanda Sayın Başbakanımızın Bursa’ya yapacakları üçüncü ziyareti büyük bir özlemle bekleyeceğiz” diye konuştu. 

Arınç, kongreye Kuveyt Adalet ve Evkaf Bakan Vekili Adil El Felah’ın da katıldığını belirterek, konuk bakan ve eşlerinin Bursa’yı çok sevdiğini ve ailesiyle burada bir evlerinin de bulunduğunu, kendilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

Kendisini mutlu eden güzel olaylardan birinin de herkesin gençlik dönemlerinden bu yana sevgiyle, saygıyla beğeniyle taktir ettiği sinema sanatçısı Eşraf Kolçak’ın da bulunması olduğunu belirten Arınç, şunları söyledi:

“Gerçekten çok mutlu oldum ve Sayın Eşref Kolçak aramızda bir misafir olarak bulunmuyor, Gemlik’ten seçilmiş il delegemiz olarak bulunuyor, yani kongremizde inşallah oylarını kullanacaklar. Eşref ağabey, maşallah yaşınız ilerledi ama hala gençsiniz. Biz Eşref Kolçak’ı, Fikret Hakan’lar, belki Ayhan Işık’lar döneminden belki biraz daha öncesinden hatırlıyoruz. Hiç kötü adam rollarine çıkmadı. İyi adam oldu, milli mücadelemizin yıllarında kahramanlarımızı temsil etti, en sonunda dizilerde ve sinema filmlerinde iyi aile babası rollerini, biraz da benim gibi artık dedelik rollerine de çıkmaya başladı. Hep güzel adam oldu. Hoş geldiniz, kongremize şeref verdiniz.” 

“Başka partilerin hali çok kötü”

Arınç, kongrelerin bir muhasebe, gözden geçirme olduğunu, başarıları anlatıp geleceğe ümitle bakmak için bir imkan verdiğini ifade ederek, şöyle devam etti: 

“Ne mutlu ki Allah bize başarılarımızı konuşmaya imkan verdi. Başka partilerin hali çok kötü, ne konuşacaklar neyi anlatacaklar? Hangi başarılarından söz edecekler? Geleceğe ait hangi hedefleri bize söyleyecekler? Onların işi çok zor ama bizim işimiz kolay, hep başarı öyküsünü anlatıyoruz, hep zaferlerden bahsediyoruz ve şimdi durduğumuz yerde de durmuyoruz. 2023’ü konuşuyoruz, 2053’ü konuşuyoruz, 2071’i konuşuyoruz, hedefimiz çok büyük, idealimiz çok yüksek ve hamdolsun ufuklar ötesine hedef koymuş bir siyasal partinin temsilcileriyiz. 13 yıl öncesine bakıyoruz başarı, 5 yıl öncesi başarı, bugün başarı, 5 ay sonrası Allah’ın izniyle çok daha büyük bir başarı olacak. Allah’ın gücü, kudreti, imkanı inşallah bu güzel topluluğun üzerinde oldukça zaferden zafere koşacağız ve Türkiye her seçimde en büyük zafer müjdesini Bursa’dan alacak Allah’ın izniyle.”

“Her seçimden başarıyla çıktık”

Arınç, 14 Ağustos 2001’de kurulan AK Parti’nin bugün 13’üncü yılını bitirdiğini hatırlatarak, “Hamdolsun her seçimden başarıyla çıktık, alnımız açık başımız dik. Aralıksız iktidardayız. Sayın Cumhurbaşkanımız 12 yıl fiilen Başbakanlık yaparak halkın bizzat kendi oylarıyla seçtiği bir Cumhurbaşkanı oldu ve halkımızın takdirleriyle Türkiye’nin ilk halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı oldu” ifadelerini kullandı. 

“Ağlamadık, şikayet etmedik, sızlanmadık”

AK Parti’nin kurulduktan 15 ay ay sonra seçimlere gittiğini anlatan Arınç, şöyle konuştu:

“2001’den 15 ay sonra seçimlere giderken ağlamadık, şikayet etmedik, sızlanmadık, ‘Bu yüzde 10 baraj da nereden çıktı, bunu benim için mi koydunuz’ demedik. Hedefimiz büyüktü, ilk seçimde iktidar olacaktık ve hamdolsun bunu gerçekleştirdik Allah’ın izniyle. İnanmıştık ki halk bizimle beraber, inanmıştık ki Türkiye’de siyaset çöktü, AK Parti onu tekrar ayağa kaldırdı. İnanmıştık ki bu halk bu aziz millet, güçlü siyaset istiyor, güvenilir, cesaretli olmak istiyor ve halkın emanetini muhafaza eden bir partiyi hükümeti arzu ediyor. O zaman söz verdik; ilkeli siyaset yapacağız, cesur, kararlı olacağız, darbelerden, muhtıralardan, cuntalardan kaş kaldırıp el sallayanlardan hesap soracağız, milletin emanetini sokakta bırakmayacağız. Millet buna inandı, millet bunu destekledi.” 

Dünyanın ilk 10 büyük devletinden biri olmaya ant içtik

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, “Bir taraftan, ‘paralel’ ile mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Yapanın yanına bu ülkede kar kalmayacak. Herkes öyle bilmeli” dedi.

Soylu, Atatürk Spor Salonu’nda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılımıyla düzenlenen AK Parti Bursa 5. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, dünyanın ilk 10 büyük devletinden biri olmaya ant içtiklerini ve bunun için hep beraber söz verdiklerini söyledi.

Türkiye’de 13 yıldır büyük bir mücadelenin sürdürüldüğünü belirten Soylu, şöyle devam etti:

“21. yüzyıla iyi başladık ve iyi gidiyoruz. Türkiye’yi engellemeye çalıştılar. 20. yüzyılda çeşitli badirelerle bize tuzak kurmaya çalıştılar ama bu kadrolar sinmedi, korkmadı, ürkmedi. Her türlü tuzağa, oyuna, hileye, desiseye rağmen, Ergenekon’a, Balyoz’a, Ayışığı’na rağmen, 17 ve 25 Aralık darbelerine rağmen, AK Parti’nin kapatılması tehlikesine rağmen ayakta durdunuz, ‘özgür, demokrat, zengin ve yeni Türkiye’ dediniz. Ne zaman büyük bir mücadele ortaya koydunuz, ne zaman hepimizin umudunu, Türkiye’nin hayallerini, bu büyük milletle buluşturdunuz, birtakım hayallerle ümidinizi kırmaya çalıştılar, birtakım eylemlerle Türkiye’nin huzurunu, istikrarını bozmaya, zenginleşmesini engellemeye çalıştılar.”

Soylu, Türkiye’nin, savaşsız, baskısız bir şekilde ilerlemesini engellemeye çalışanlara karşı demokrasi ve milli iradeyle hareket ettiğini anlattı.

Rusya’nın Avrupa’ya göndereceği enerji için yürütülen projenin, Türkiye’nin istikrarı ve huzuru sayesinde Güney Afrika ile Türkiye üzerinden geçtiğini dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

“Bütün dünya bilmekte ve anlamaktadır ki Türkiye, dünyanın en önemli ve en düzenli enerji geçiş güzergahıdır. Eskiden böyle stratejik bir gücün, bir ülkeyi zenginleştirecek, bir ülkeye kuvvet verecek bir gücün oradan geçebilmesi için savaşlar, baskılar, darbeler, kumpaslar olurdu. Bugün bir taraftan 17 ve 25 Aralık sonrası sizleri sindirmeye, milli iradeyi ele geçirmeye bir şekilde uğraşanlara siz onların tuzaklarıyla karşılık vermediniz, dik durdunuz, mücadele ettiniz. Irak’ın kuzeyinden bütün dünyaya nakledilecek ve Irak’ın merkezi hükümetiyle Irak’ın kuzeyindeki Kürt hükümetiyle ve Türkiye ile aralarındaki meseleyi ortaya koyacak bir süreci, hem de 17 ve 25 Aralık bağlamıyla beraber engellemeye çalıştılar ama onda da başarılı olamadılar.”

Soylu, Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı, Irak’ın kuzeyinden bütün Avrupa’ya gidecek enerji nakil hatlarıyla Türkiye’nin, dünyanın en önemli merkezi haline geldiğine dikkati çekerek, bu başarıları savaşla değil, oy ve sandık yoluyla kazandığını bildirdi.

“Çözüm süreci, bizim vazgeçilmezimizdir”

Türkiye’nin, ekonomik, demokratik ve komşu ülkelere rehber olma anlamında birinci atılımını tam anlamıyla yerine getirdiğine işaret eden Soylu, “Bu millet, bizi hiçbir şekilde yalnız bırakmadı. 17 Aralık darbelerini paralel çeteler yaptı. Millet, onlara cevap verdi; ‘Bu milletin istikbali ve iradesini peşkeş çekemezsiniz. Size müsaade etmeyeceğiz’ dedi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a seçimlerde sahip çıktı” diye konuştu.

Birilerinin, şantaj ve kasetlerle AK Parti’yi çökertmek için mücadeleye devam ettiğini söyleyen Soylu, milletin ise büyük bir öz güven, demokrasi, kalkınma devriminin altına imza attığını ifade etti.

“Şu Ezan-ı Muhammediye’nin okunduğu minareler kadar başınız dik olsun, onurlu olun” diyen Soylu, son yıllardaki seçimlere de değindi. Soylu, şöyle konuştu:

“Bir taraftan, ‘paralel’ ile mücadeleyi sonuna kadar devam ettireceğiz. Yapanın yanına bu ülkede kar kalmayacak. Herkes öyle bilmeli. Çözüm süreci, bizim vazgeçilmezimizdir. Farklılıklarımızın üzerinden bizi idare etmeye çalışanlara ders verdiniz, kimseyi ötekileştirmediniz ve bu ülkede ötekileştirme yapanlara demokrasi, milli irade ve herkesin birbirini kucaklamasıyla, AK Parti’nin politikalarıyla nasıl gerçekleşebileceğini ortaya koydunuz. Marttaki mahalli seçimlerde, 2009, 2011, 2002’de darbe kurallarını, vesayet kurallarını ortadan kaldırmak üzere bu millete söz verdik, ‘yeni anayasa’ dedik. Çok çalışmalıyız ve 2015 seçimlerinde en az 330, eğer 367’nin üzerinde olursa nurun ala nur olur, yepyeni bir anayasayla bu darbe kurallarının kökünü kazıyalım. Kim ne söylerse söylesin, kim ne düzen kurarsa kursun, herkes bilsin ki kendi arabamızı da uçağımızı da yapacağız, kendi istihbaratımızı da yapacağız ve dünyanın ilk 10 devletinden biri olacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X