Artık ona sormadan adım atamıyoruz

Dünyanın en popüler dijital ürünlerinden birçoğunun ardındaki Google, 20. yaş gününü kutlamaya hazırlanıyor. Peki, Google neredeyse çeyrek asırlık serüveninde hayatlarımızda neleri değiştirdi?

Artık ona sormadan adım atamıyoruz

1997 yılında Larry Page ve Sergey Brin isimli iki üniversiteli tarafından Kaliforniya’da bir garajda kurulan Google, bugün 100 ülkeden 1,17 milyar insan tarafından kullanılıyor ve 101 milyar dolar civarında astronomik bir değere sahip.

 

20 yıl önce Google.com ile bir arama motoru olarak serüvenine başlayan firma, bugün aralarında YouTube’dan Google Haritalar’a kadar pek çok popüler ürün sunuyor.

 

2015 yılında kurulan Alphabet isimli çatı şirket, Google’ın ürün ve hizmetlerini birbirlerinden ayrı şirketlere dönüştürmüştü.

 

Ufak bir garajda başlayan Google’ın aradan geçen uzun yıllarda dünyayı değiştirdiği bir gerçek. Fakat bu değişimlerin her birinin insanlığın faydasına olduğunu söylemek mümkün mü?

 

GOOGLE’LAMAYA ALIŞTIK

 

Google’dan önce bir şeyi nasıl yapacağınızı unuttuğunuzda ya da bir şarkıyı hatırlayamadığınızda kendi başınızın çaresine bakmanız gerekiyordu.

 

Bugünlerdeyse aklınıza gelen tüm soruların yanıtını bulmak için Google’a birkaç kelime yazmak yeterli oluyor. En yakın çilingir veya tesisat ustasına ulaşmamızı sağlayan da yine Google.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X