Artık şartlar değişti 

Devlet Eski Bakanı Cavit Çağlar, artık şartların değiştiğini, Türkiye’nin büyük bir devlet olması karşısında Yunanistan’ın yapacak bir şeyi kalmadığını söyledi.  

Artık şartlar değişti 

HATİCE DAL

Batı Trakya’nın sembol noktalarından biri olan Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin (GTGB) başkanlığına seçilen Sedat Hasan, beraberindeki Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mollasalih, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Ali Emin Latif ile birlikte önceki gün Cavit Çağlar’ı ziyaret etti.

Çağlar, nisan ayında Gümülcine’ye yaptığı ziyareti hatırlatarak, “Orada 2 gün kaldık, hala tadı damağımızda. Babamızın, dedemizin yaşadığı o yerleri gördük. Bir tarafı Bulgaristan, bir tarafı Yunanistan olan dağların etrafı biz Türklerin memleketi olmuş. Her yerde cami gördük ve bu bizi etkiledi, sanki Türkiye’de gibiydik. Kendi köyümü ziyaret ettim. Oradaki insanlar benim kandaşlarım. Anlatırken dahi heyecan duyuyorum. Oradaki insanımızla bir araya geldik, ben kendimi orada gördüm” dedi. GTGB’nin yeni Başkanı Sedat Hasan’a hayırlı olsun dileklerini ileten Çağlar, “Bu bir görev değil bayraktır. Annemden şunu duymuştum; Türk Bayrağı’nı çeyiz sandıklarının içinde saklarlarmış, bayram günlerinde evin içine asarlarmış. Biz o vatan hasretini büyüklerimizden dinledik. Artık şartlar değişti, Türkiye’nin büyük bir devlet olması karşısında Yunanistan’ın yapacak bir şeyi kalmadı” şeklinde konuştu.

 BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİNİZ VAR…

Başkanı Sedat Hasan da, Batı Trakyalıların sıcak kanlı insanlar olduğunun altını çizerek, “Batı Trakya’nın yetiştirdiği önemli isimlerdensiniz. Batı Trakya için yaptıklarınızı unutmayacağız, herkes ne kadar çok çalıştığınızı biliyor ve görüyor. Ziyaretlerinizin daha sık olmasını temenni ediyoruz. Her zaman başımızın üzerinde yeriniz var” ifadelerini kullandı. Cavit Çağlar’ın Batı Trakya’yı tüm dünyaya tanıtığı vurgulayan Ali Emin Latif ise, “BTTDD Bursa Şubesi’nin Kurucusu Şükrü Şankaya’yı rahmetle anıyoruz ve onun çizdiği yoldan devam ediyoruz. Sizin ziyaretleriniz bizim için çok önemli, bizlere güç katıyorsunuz” ifadelerini kullandı. Ali Mollasalih de, Çağlar’a istihdama ve Batı Trakya’ya sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X