Asansörlerde TSE Uygunluğu Aranacak

Rize’de eskiyen ve kazalara davetiye çıkartan asansörlerin tespiti için Rize Belediyesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile protokol imzaladı….

Asansörlerde TSE Uygunluğu Aranacak

Rize’de eskiyen ve kazalara davetiye çıkartan asansörlerin tespiti için Rize Belediyesi, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile protokol imzaladı. Rize Belediyesi şehirde, eskiyen, standartlara uygun yapılmayan, bakımları düzenli gerçekleştirilmeyen asansörlerin tespiti için kolları sıvadı. Rize Belediyesi ile TSE arasında, Rize Belediyesi Sınırları içerisindeki asansörlü binaların asansörlerinin yıllık kontrolünün yapılmasına dair işbirliği protokolü imzalandı. Protokol imzası, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap’ın makamında Kasap ve TSE Trabzon Belgelendirme Müdürü Vekili Hüseyin Gül arasında gerçekleştirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Türk Standartları Enstitüsü’yle Rize Belediyesi sınırları içerisinde bulunan asansörlerin periyodik kontrolü için 2 yıllık anlaşmaya vardık” dedi. Anlaşma ile son zamanlarda artan asansör kazalarının sebeplerinin anlaşılması, olası kazaların önceden fark edilip önlenmesi ve asansörlerin güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X