ASELSAN telsizleri Ürdün’de üretilecek

ASELSAN, yazılım tabanlı telsizlerinin üretimi için Ürdün’e teknoloji transferi gerçekleştirecek.

ASELSAN telsizleri Ürdün’de üretilecek

Türk Savunma Sanayisinin lider kuruluşu ASELSAN, Ürdün Silahlı Kuvvetleri içerisinde askeri ürünlerin tasarım, geliştirme, üretim ve pazarlamasından sorumlu bağımsız bir birim olan King Abdullah Design and Development Bureau (KADDB) ve ASELSAN ile KADDB ortak girişim şirketi olan ve Ürdün’de faaliyet gösteren ASELSAN Middle East (AME) şirketi arasındaki stratejik işbirliğinin taktik haberleşme alanını da kapsayacak şekilde genişletilmesine yönelik bir Mutabakat Muhtırası imzalandı.

Taraflar, ASELSAN yazılım tabanlı telsizlerinin teknoloji transferi yolu ile Ürdün’de üretimi ve taktik haberleşme alanında kabiliyet kazanılmasını sağlamaya yönelik AME’de telsiz üretim hattı kurulması olanaklarının araştırılması konusunda görüş birliğine vardı. Anlaşma için imzalar ASELSAN Genel Müdürü Dr. Faik Eken, KADDB Genel Müdürü Tümgeneral Omar Al-kahdbi ve AME Genel Müdürü Nurfer Oğuz tarafından atıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X