‘Aşı karşıtlığı her yıl iki kat artıyor’

KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, “Her yıl çocuklarına aşı yaptırmayan aile sayısı iki kat artıyor. Bunun sonuçlarından endişeliyiz” dedi.

‘Aşı karşıtlığı her yıl iki kat artıyor’

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, çocuklarına aşı yaptırmayan aile sayısının her yıl iki kat arttığını belirterek, “Bunun sonuçlarından endişeliyiz. Özellikle çocukluk çağı aşılarının zorunlu hale getirilmesi gerekiyor.” dedi.

AA’nın haberine göre; KLİMİK tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen “Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Kongresi”, Antalya’da başladı.

Yurt içi ve yurt dışından bin civarında bilim insanının katıldığı kongrede, başta enfeksiyon hastalıkları, antibiyotik direnci ve bulaşıcı hastalıklar olmak üzere önemli konular değerlendirilecek.

Prof. Dr. Azap, düzenlediği basın toplantısında, kongrede Türkiye’de görülen, yeni ortaya çıkabilecek hastalıklar, antibiyotik ve aşılarla ilgili bilimsel konuları masaya yatıracaklarını bildirdi.

Aşı karşıtlığının dünya genelinde giderek arttığını vurgulayan Azap, şunları kaydetti: “Bunun birtakım olumsuz sonuçlarını yaşamaya başladık. Avrupa’da kızamıkla ilgili ciddi sorun var. Tüm dünya genelinde kızamık vakaları geçen yıla kıyasla yüzde 30 artmış durumda. Sadece Avrupa’daki 47 ülkede geçen yıl içerisinde 83 bin kızamık vakası görüldü. 72 kişi kızamıktan hayatını kaybetti. Ülkemiz de bundan etkileniyor. 2016’da Türkiye’deki kızamık vaka sayısı sadece 9’du. 2017’de bu sayı 69’a, 2018’de ise 557’ye çıktı. Bu sene bu rakamın da daha artmasından endişe ediyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X