Asırlık köstekli saatleri kol saatine çeviriyor

Bursa’da mekanik saat tamirciliği yapan Abit Karakoyun (53), Osmanlı dönemindenkalma köstekli saatleri kol saatine çeviriyor.

Asırlık köstekli saatleri kol saatine çeviriyor

Merkez Osmangazi ilçesi Tarihi Hanlar Bölgesi’nde bulunan Medrese Pasajı’nda 40 yıldır mekanik saat tamirciliği yapan Abit Karakoyun, gelişen teknolojiyle birlikte saat çeşitliliğin artması üzerine yeni bir girişimde bulundu, köstekli saat olarak bilinen cep saatlerini kol saatine çevirmeye başladı.

Karakoyun, taleplerin artması üzerine elinde bulunan köstekli saatleri birkaç aşamadan geçirip kordon taktıktan sonra kol saati olarak müşterilerinin hizmetine sundu.

Asırlık köstekli saatleri kol saatine çeviriyor

Baba yadigârı olarak saklanan saatlerin kol saati olarak kullanılabileceğini söyleyen Karakoyun, talep gelmesi halinde köstekli saatleri kol saatine çevirmeye devam edeceğini belirtti.

İşini severek yaptığını belirten Karakoyun, ‘Ekmeğimi bu işten kazanıyorum. Yaklaşık 40 yıldır saat tamiri yapıyorum. Her türlü saat tamiri yapıyorum. Özellikle saatlerin mekanik arızalarını gideriyorum. Anahtarlı eski Osmanlı saatleri, duvar saatleri, kol saatleri, bu tür saatlerin tamirini yapıyorum’ dedi. Köstekli saatleri kol saatine çevirme serüvenini anlatan Abit Karakoyun, ‘Bazı müşterilerimiz dededen kalma saatlerini getiriyor. Eski cep saatlerini de getiriyorlar. Onları kol saatine çeviriyorum. İzmir’den, hatta yurtdışından arayanlar oldu’ ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X