Askeri darbe yapıldı! Siyasi kurumlar dağıtıldı!

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da Cumhurbaşkanı Michel Kafando ve Başbakan Isaac Zida ile iki bakanı gözaltına alan Cumhurbaşkanlığı Muhafızları, ülkedeki siyasi kurumları dağıttığını açıkladı.

Askeri darbe yapıldı! Siyasi kurumlar dağıtıldı!

AFP’nin haberine göre; Yarbay Mamadou Bamba, ulusal televizyon kanalında yaptığı açıklamada, “Yeni ‘Milli Demokrasi Konseyi’nin geçiş rejimine son verdiğini ve geçici cumhurbaşkanının tüm yetkilerinin alındığını” duyurdu.

Bamba, “Ulusal Geçiş Konseyi dağıtıldı. Bir hükümet kurmak, kapsayıcı ve barışçıl seçimlere öncülük etmek için geniş kapsamlı görüşmeler sürdürülüyor” dedi.

“AÇIKÇA BİR DARBE”

Fransız radyosu RFI’a konuşan geçici Meclis Başkanı Cheriff Sy, yaşananları “açıkça bir darbe” olarak nitelendirerek halkı tepki göstermeye çağırdı.

 

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler, geçici cumhurbaşkanı ve başbakanın tutuklanmasını kınadı.  

Çarşamba günü ülkenin eski lideri Blaise Compaore’ye bağlı Cumhurbaşkanlığı Alayı üyeleri, kabine toplantısını basıp Cumhurbaşkanı Michel Kafando ve Başbakan Isaac Zida ile iki bakanı gözaltına almıştı.

Askerler, Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou’da Cumhurbaşkanlığı dışında toplanan kalabalığı dağıtmak için havaya ateş açtı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X