‘Askeri ve sivil vesayete asla izin vermeyeceğiz’

AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları,  demokrasimize kara leke süren 12 Eylül darbesini kınadı. 

‘Askeri ve sivil vesayete asla izin vermeyeceğiz’

AK Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse, 16 yıldır tek başına iktidar olan AK Parti’nin, milletin iradesini vazgeçilmez temel siyaset anlayışı olarak kabul ettiğini belirtti. Köse, parti olarak millet iradesini gölgeleyecek hiçbir uygulama ve vesayete müsamaha göstermediklerini, bundan sonra da asla taviz vermeyeceklerini söyledi. 

Tarık Köse, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 38. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, sivil ve askeri vesayet anlayışının demokrasiye verdiği zararlara dikkat çekti. Köse, darbelerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş ve demokratik kazanımlarına zarar vererek sekteye uğrattığını vurguladı.

Ekonomik, sosyal ve siyasal kaos çıkartılarak Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak  geçen  geçen 12 Eylül 1980’de, askeri darbe yapıldığını hatırlatan Köse, karanlık bir tablo oluşturan darbe sürecinde fişlemeler, gözaltılar, sorgulamalar,  işkenceler, ölümler, kayıplar ve  idamlarla Türk insanının büyük acılar çektiğine işaret etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X