AstraZeneca aşısının son bulguları yayınlandı!

Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca işbirliğiyle geliştirilen aşıya ilişkin son bulgular yayınlandı.

AstraZeneca aşısının son bulguları yayınlandı!

Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca’dan potansiyel Kovid-19 aşısına ilişkin yeni sonuçlar, aşının güvenli ve yaklaşık yüzde 70 oranında etkili olduğunu öne sürse de, 55 yaşın üzerindekileri korumaya ne kadar yardımcı olabileceğine dair bilinmezlik duruyor.

Bu durum, düşük maliyeti ve kullanım kolaylıkları nedeniyle sağlık yetkililerinin güvenmeyi umduğu bir aşı için temel bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Yine de uzmanlar, sonuçlarda bazı karışıklıklara ve diğer aşı adaylarının gösterdiğinden daha düşük koruma seviyelerine rağmen aşının onaylanmış gibi göründüğünü söylüyor.

Diğer iki aşının test edilmesine yardımcı olan Vanderbilt Üniversitesi araştırmacısı Dr. Buddy Creech, “Görebildiğimiz şey makul görünüyor, ancak şimdiye kadar gördüklerimizden biraz daha karmaşık” dedi. “Bu ilk rapor olsaydı, sahada yine de bir aşıya sahip olmaktan dolayı heyecan duyardık” dedi.

MİLLİYET

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X