ASTROFEST 2019 başlıyor 

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından düzenlenen ASTROFEST 2019,  ünlü bilim insanları ile gökyüzü tutkunlarını 19-20-21 Temmuz tarihlerinde Uludağ’ın zirvesinde bir araya getiriyor.

ASTROFEST 2019 başlıyor 

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin uluslararası en önemli etkinliklerinden ASTROFEST2019 için geri sayım başladı. ASTROFEST2019, bu yıl da aklı gece-gündüz bilimde olanları Uludağ’ın zirvesinde buluşturacak. Alanında uzman birbirinden önemli bilim insanlarının katılacağı etkinlik, 19-20-21 Temmuz tarihlerinde Uludağ Karinna Otel’de gerçekleştirilecek. Çok sayıda gök bilimcinin ve bilim insanının konferans vereceği Türkiye’nin en önemli astronomi etkinliklerinden olan ASTROFEST’te katılımcılar, teleskopla gökyüzü gözlemleri,  astronomi ve doğa temalı atölye çalışmaları, doğa yürüyüşleri, bilim gösterileri ve daha birçok eğitici ve eğlenceli aktivitelerle bilimle dolu 3 gün geçirecekler.

a1-011.jpg

ZİRVEDE METEOR YAĞMURU… 

ASTROFEST2019’a katılanlar, gündüzleri atölye, konferans ve doğa yürüyüşleri ile keyifli zaman geçirmelerinin yanı sıra geceleri de alana kurulan dev teleskoplarla gökcisimlerini inceleyebilecek. Perseid gök taşı yağmuruna tanıklık edecek olan astronomi tutkunları, takımyıldızları ve gezegenleri de gözlemleyebilecek. 

a2-004.jpg

UZAY HAKKINDA HER ŞEY  

TÜBİTAK, İstanbul Üniversitesi, Türk Astronomi Derneği, Bursa Amatör Astronomi Kulübü gibi kurumlardan temsilcilerin de katılacağı etkinliğin bu yıl da birbirinden ünlü konukları olacak. Festival boyunca; bilim dünyasına yön veren alanında uzman onlarca profesyonel, uzay ve gökyüzü bilimine ilişkin deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak.

Uzayda 7 gün 23 saat 8 dakika geçiren Suriye’nin ilk kozmonotu Muhammed Ahmed Faris, uzay macerasını anlatacak. Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics’in teorik astrofizik biriminde doktora üstü araştırmacı olarak görev yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Yavuz Ekşi, nötron yıldızlarının astrofiziğine, TÜBİTAK Uzay Enstitü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu ise Türkiye ve dünyada uzay çalışmaları hakkında merak edilenlere ışık tutacak. 

a3-003.jpg

BURSA SEMALARINDA UÇAK TURU 

Her yıl yurt içi ve yurt dışından aklı gece gündüz bilimde olanları Uludağ’ın zirvesinde buluşturan ASTROFEST2019 için kayıtlar sürüyor. Festivale katılanlar arasında yapılacak çekilişle talihli bir kişi Bursa semalarında uçak turu kazanacak. Bilim, teknoloji ve astronomi alanında birbirinden ünlü isimleri Uludağ’da buluşturacak olan etkinliğe katılmak isteyenler  http://uludagastrofest.org/ ya da www.bursabilimmerkezi.org  web adreslerinden detaylı bilgi alabilirler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X