Atatürk’ün halka seslendiği bina ‘arkeoloji enstitüsü’ olacak

Arkeolojik değerleri sayesinde kültür turizminin parlayan yıldızı olarak gösterilen Gaziantep’te, ‘Anadolu Arkeoloji Enstitüsü’ kurulması için düğmeye basıldı.

Atatürk’ün halka seslendiği bina ‘arkeoloji enstitüsü’ olacak

Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen ‘AB-Türkiye Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Projesi’ kapsamında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’e geldiğinde balkonundan halka hitap ettiği Bey Mahallesi’ndeki eski öğretmenevi binasının, enstitüye dönüştürülmesi kararı alındı.

Arkeolojik değerleri sayesinde kültür turizminin parlayan yıldızı olarak gösterilen Gaziantep'te,'Anadolu Arkeoloji Enstitüsü' kurulması için düğmeye basıldı. ile ilgili görsel sonucu

Buna göre zemin katta yer alan restoran ve mutfak yapısı, kullanım hakkına sahip Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ve Kendirli Kültür Merkezi tarafından, Büyükşehir Belediyesine tahsis edildi. Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Büro (KUDEB) ve Dış İlişkiler Daire Başkanlıklarının birlikte yürüttüğü çalışmalar sayesinde, 1 aya kadar hizmet verebilir hale gelmesi planlanan enstitü için çalışmalar aralıksız sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X