Atık yağ projesine kadınlardan destek

Gemlik’te bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararı önlemek ve atık yağların atılmasından kaynaklanacak kirlilikten korunması amacıyla başlatılan Atık Yağ Toplama Kampanyası’na vatandaşların desteği sürüyor. 

Atık yağ projesine kadınlardan destek

‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında hayata geçirilen kampanyaya Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden büyük destek geldi. 100 litreye yakın evsel atık yağ getiren Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Yaşar Türe ve yönetimine, Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk zeytinyağlı sabun hediye etti.

ÇEVREYE ZARAR VERİYOR…

Belediye Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk, 1 litre bitkisel atık yağın, 1 milyon litre suyu kirlettiğine dikkat çekti. Evlerde ve işyerlerinde lavaboya dökülen atık yağlar çevreye zarar verdiği için bu projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Dedetürk, “Projeyle ilgili olumlu geri dönüşler alıyoruz.

Bunun sadece bir kampanya olarak değil, bir alışkanlık olarak benimsenmesi, bu atıkların biyodizel olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X