Atış Yapı’dan 3 yeni proje

Atış Yapı CEO’su Ahmet Atış, DownTown projesinin Bursa inşaat sektörünü ulusal lige taşıdığını dile getirerek, 3 yeni projeye daha başlayacaklarını açıkladı. 

Atış Yapı’dan 3 yeni proje

Ahmet Atış, 2012 yılından bu yana hedefleri yönünde ilerlediklerini söyledi. Ancak daha yolun çok başında olduklarına vurgu yapan Atış, “İnşaat sektöründe ulusal bir marka ve gayrimenkul yatırım ortaklı teşekkülü olabilmek için önümüzdeki 3 yıl daha yoğun bir performans sergileyeceğiz” dedi. Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) tarafından hazırlanan ‘İlk 250 Büyük Firma Araştırması’nda 156 milyon 364 bin 407 liralık cirosuyla 135’inci sırada yer aldıklarını hatırlatan Atış, ‘’Üretimden satışlarda 132 milyon 416 bin 319 liralık hacimle başarılı bir performans sergiledik” dedi. Atış, dönem karlarını gelecek yıl 25 milyon lira seviyesine ulaştırmayı hedeflediklerini kaydederek, “İnşaat sektöründe daralma tartışmalarının yapıldığı süreçte de bunu ifade etmiştik. Tüketici lehine yapılan projelerin önü son derece açık. Atış Yapı için çalışan iki mimari ofis proje geliştirirken lokasyon seçiminden bölgenin, arz ve talep ilişkilerine kadar en az 10 parametreyi sorgulayarak tasarım yapıyor. Yatırımcının, ev sahibi olmak isteyenlerin ne istediği bizim projelerimizin yansıması” dedi.

MAĞAZACILIKTA YATIRIM HEDEFİ

DownTown projesinin Bursa inşaat sektörünü ulusal lige taşıdığını dile getiren Atış, projenin satış hızının da çok başarılı olduğunu belirtti. Bursa merkezli bir inşaat markasının ilk kez bu ölçekte karma bir proje geliştirdiğini vurgulayan Atış, şunları kaydetti: ”İçinde konut, ofis üniteleri, AVM, müze, kolej, otel, sanat ve balo merkezi, sağlık kompleksi gibi bileşenlerin bulunduğu başka bir proje olmadığı gibi bir Bursa markası vizyonunu ortaya koyarak bunu başarabileceğini gösterdi. Profesyonel AVM işletimi-yönetimi ve kiralamasında global ölçekli iki marka ile görüşmelerimiz devam ediyor. Şirketler grubumuz için kısa bir süre önce 3 farklı sektörde perakende yatırımı da yaptık. Mağazacılık hizmetlerinin önü çok açık, bu alanda da yatırım ve büyüme hedeflerimiz var. 2019 yılında lansmanını yapacağımız İzmir Yolu Küçük Sanayi Sitesi önündeki projemizle kiralanabilir ticari alan hacmimiz yaklaşık 95 bin metre kareye ulaşacak.”

HIZLA İLERLİYOR

Ahmet Atış, önümüzdeki 3 ayda 2 projenin daha teslimini yapacaklarını ve 3 yeni projeye başlayacaklarını açıkladı. Atış, ”Yunuseli’de Linda Butik ve Triad projelerinin teslimatlarını yapacağız. Hamitler’de inşa ettiğimiz Maviden, kendi kategorisinde bölgenin emsal projesi haline geldi. FSM’de gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşüm projesi Deluxe Bulvar’da en zorlu süreci geçtik. Bu arada birkaç hafta içinde Mudanya’daki Nefes projemizin teslimi gerçekleşecek. ‘Mevsim’ projemizin imalatı da çok hızlı ilerliyor. Bölgede ürettiğimiz projelere yönelik talep nedeniyle aslında hiç öngörmemiş olmamıza rağmen İon Mudanya ve Sirena Mudanya adında yeni projelere başlıyoruz” dedi. 

YATIRIM İÇİN İDEAL BİR DÖNEM

Sektörde son dönemdeki gelişmeleri de değerlendiren Ahmet Atış, daire fiyatlarının yatırım için çok cazip olduğunu anlattı. Özellikle yurt dışında yaşayan Türklerin yoğun satın alma yaptığına işaret eden Atış, “Fiyatlarda göreceli bir artış yaşandı. Son 6 ayda inşaat malzemelerinde ortalama yüzde 28 fiyat düzenlemesi yapıldı. Yeni başlayan projelerde bu artış konut fiyatlarına yansıdı” diye konuştu. Atış, konut sahibi olmak isteyenler veya yatırım fırsatı arayanlar için ideal bir dönem olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X