Atletizmde Osmangazi fırtınası

Turkcell Gençler ve Büyükler Türkiye Salon Şampiyonası’nın ilk gününde ‘1500 Metre Genç Bayanlar’ kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan ve 23 yıllık rekoru kıran Songül Konak, şampiyonanın ikinci gününde de 3000 ‘Metre Büyük Kadınlar’ kategorisinde Türkiye

Atletizmde Osmangazi fırtınası

Osmangazi Belediyespor Atletizm Takımı’nın başarılı sporcusu Songül Konak, İstanbul’da Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda düzenlenen Turkcell Gençler ve Büyükler Türkiye Salon Şampiyonası’ndan çifte zafer ile ayrıldı. Şampiyonanın ilk gününde 1500 metrede piste çıkan Konak, yarışı 4.20.82’lik derece ile tamamlayarak hem ‘1500 Metre Genç Kadınlar’ kategorisinde Türkiye Şampiyonu oldu, hem de 1992 yılından bu yana kırılamayan rekorun yeni sahibi oldu. Şampiyonanın ikinci gününde ‘3000 Metre Büyük Kadınlar’ kategorisinde piste çıkan Songül Konak, bu yarışta da rakiplerini geride bırakarak Türkiye birincisi oldu.

Osmangazi Belediyespor Atletizm Takımının bir diğer sporcusu Seray Şentürk de, şampiyonanın ilk gününde ‘400 Metre Genç Bayanlar’ kategorisinde elde ettiği Türkiye Şampiyonluğunun ardından ‘800 Metre Genç Bayanlar’ kategorisinde de Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. Ayrıca 100 Metre Engelli yarışında piste çıkan Osmangazi Belediyesporlu atlet Rümeysa Efe’de Türkiye 2’incisi olarak büyük mutluluk yaşattı.

Songül Konak ve Seray Şentürk, elde ettikleri şampiyonluklar ile İstanbul’da düzenlenecek olan Büyükler Balkan Salon ŞAmpişyonası’nda 4×400 metre bayrak yarışında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, şampiyonada önemli başarılara imza atan sporcuları tebrik ederek, “Atletizm takımımızın tamamı altyapıdan yetişen sporculardan oluşuyor. Kendi çocuklarımız, kendi sporcularımız. Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcularının, gerek ulusal, gerekse de uluslararası platformda elde ettikleri başarılar bizlere yapmış olduğumuz yatırımların ne kadar doğru olduğu bir kez daha gösterdi. Biz gençlerimize gerekli imkanları sunuyoruz. Ben inanıyorum ki gençlerimiz de branşlarında marka birer sporcu olarak ülkemizi dünyada temsil edecekler. Olimpiyatlarda boy gösterecekler” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X