Avrupa’dan Trump’a sert tepki

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Forumu, Trump’ın Türkiye’ye yönelik ilave çelik ve alüminyum vergisi kararının, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına aykırı olduğunu bildirdi.

Avrupa’dan Trump’a sert tepki

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Forumu, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yönelik ilave çelik ve alüminyum vergisi kararının gayrimeşru ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) kurallarına aykırı olduğunu belirtti.

Avrupa Parlamentosu’ndan (AP) 60 milletvekilinin üye olduğu Forum’dan yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Türkiye ve ABD arasında derinleşen diplomatik gerginliğin endişeyle takip edildiği kaydedildi.

Açıklamada, ‘Avrupa Birliği (AB), ABD’nin ulusal güvenlik gerekçelerini öne sürerek, Türkiye’ye uyguladığı ilave verginin gayrimeşru ve DTÖ kurallarına aykırı olduğunu değerlendirmektedir’ ifadesine yer verildi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Forumu’nun açıklamasında, Türkiye’nin ekonomik olarak istikrarsızlaşmasının kimsenin çıkarına olmadığı belirtildi.

Açıklamada, ‘AB’nin en büyük ticari ortaklarından biri olan demokratik Türkiye’nin ekonomik olarak müreffeh ve istikrarlı olması bizim de çıkarımızadır’ vurgusu yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X