Avrupa’ya Türk damgası!

Enes Ünal, Cenk Tosun ve Hakan Çalhanoğlu attıkları gollerle haftaya damga vurdu

Avrupa’ya Türk damgası!

Bursaspor’un dünya futboluna sunduğu genç yetenek Enes, 74’te oyuna girdiği Atletico Madrid karşısında son dakikalarda attığı iki golle Villarreal’i galibiyete taşıyarak La Ligi’da Messi ve Ronaldo ile birlikte haftanın 11’ine girdi.

İspanya La Liga’da Enes Ünal, İngiltere Premier Lig’de Cenk Tosun ve İtalya Serie A’da Hakan Çalhanoğlu bu haftaki performanslarıyla Avrupa’da gündem yarattılar. La Liga’nın 29. haftasında lig ikincisi Atletico Madrid’i son 16 dakikada forma giyen Enes Ünal’ın 2 golüyle mağlup eden Villarreal’de gündem genç oyuncunun performansı oldu.

Sezon başında La Liga ekibi Levante’ye kiralanan ve 7 maçta 1 gol 1 asistle mücadele ettikten sonra devre arasında Villarreal’e geri dönen Enes, ligin ikinci yarısında 11 karşılaşmada 4 gol 2 asistlik performans gösterdi.

La Liga’nın en az gol yiyen 2 takımından birisi olan Atletico Madrid’e karşı 2 gol atma başarısı gösteren Enesli Villarreal, 5. sırada yer alıyor ve Avrupa kupalarına katılmak için mücadele ediyor.

CENK PREMIER LİG’E ISINDI 

Everton forması altında ilk maçlarında beklenen performansı gösteremeyen Cenk Tosun, Premier Lig’e ısınmaya başladı. Görev aldığı 4 karşılaşmayı boş geçen Cenk, Everton forması ile son 3 mücadelede 4 gol attı.

Milli futbolcu, Premier Lig’in 31. haftasında Stoke City karşılaşmasında takımına 2 gole katkı vererek galibiyetin mimarı oldu. Everton’ın ligde üst üste oynayacağı Manchester City ve Liverpool maçlarında ise Cenk’in nasıl bir performans göstereceği merak konusu.

ÇİZME’NİN 10 NUMARASI HAKAN 

İtalya Serie A’nın 29. haftasında Milan, evinde ağırladığı Chievo’yu gollü geçen mücadelede 3-2’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Milan’da gol perdesini açan isim ise Hakan Çalhanoğlu oldu. Milano ekibinin değişilmez isimlerinden olan Hakan, 23 kez giydiği Milan formasıyla 3 gol 3 asistlik performans gösterdi.

UEFA Avrupa Ligi’nde de 10 kez Milan forması giyen Çalhanoğlu, 2 gol attı ve 5 golün de hazırlayıcısı oldu. Hakanlı Milan Serie A’da 5’inci sırada yer alırken, İtalya Lig Kupası’nda da Juventus’un finaldeki rakibi olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X