Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz: Seçim kampanyasına izin yok

Avusturya, Türk siyasetçilerin 24 Haziran seçimlerine yönelik olası etkinliklerini yasaklamak istiyor. Başbakan Kurz, ‘Etkinliklere izin vermeyeceğiz’ dedi.

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz: Seçim kampanyasına izin yok

Geçen yıl 16 Nisan’da yapılan referandum öncesi, Türk siyasetçileri  ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Avusturya’da miting düzenlemesini engelleyen Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, benzer bir tutum alarak, ülkesinde Türkiye’deki seçimlere yönelik seçim kampanyası yaptırmayacaklarını duyurdu.

Kurz, dün ORF kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye’de Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerine yönelik etkinliklerin Avusturya’da istenmediğini ifade etti.

Avusturya başbakanı, ‘Eğer Türkiye bu kez de Avusturya’da böylesi etkinlikler planlıyorsa net bir şekilde şunu söyleyebilirim, bu etkinlikler burada istenmiyor ve buna izin vermeyeceğiz’ ifadelerini kullandı.

BİR TEPKİ DE ALMANYA’DAN

Alman siyasiler de benzer açıklamalar yapmıştı. Yeşiller Partisi milletvekili Cem Özdemir, federal hükümetin bu kez Türk hükümetinin olası bir etkinlik talebine karşı net bir tutum sergilemesini istedi.

Merkel’in partisi Hrıstiyan Demokrat Birlik’in (CDU) genel sekreteri Annegret Kramp-Karrenbauer de Türkiye’de partilerin düzenleyeceği seçim kampanyalarının Almanya’ya taşınmaması gerektiğini söyledi.

CDU’lu siyasetçi, ‘Kentlerimizde birlikte yaşamayı zora sokan Türkiye içi tartışmalar istemiyoruz’ ifadesini kullandı.

Referandum öncesinde Türk siyasetçilerin Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde seçim etkinliği düzenlemek istemesi büyük bir tartışma yaratmış, etkinliklere izin verilmemesi Türk hükümeti ile Avrupa ülkeleri arasında gerginliğe neden olmuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X