Ayakkabı sektörünün gözü Afrika pazarında

Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Ahmet Aydan,  yeni pazarlara yöneleceklerini belirterek, özellikle Afrika ülkelerine ayakkabı satmak istediklerini söyledi.

Ayakkabı sektörünün gözü Afrika pazarında

Aydan, sektörün geçen yıl ağustos ayında dolar ve Euro’daki dalgalanma nedeniyle sıkıntı çektiğini kaydetti. En fazla zorluğu da ihracat yapmayan üreticilerin yaşadığını vurgulayan Aydan, ‘’Konkordato ilan eden 16 firma, sektörün yüzde 10’u. Küçük üretici bağımlı çalışıyor ve başka yerlere açılamadı. Onları ihracata yönlendiriyoruz. Kendi ürünlerini, modellerini üreterek, iç ve dış piyasaya kendilerinin satmasını öneriyoruz. Bunun eğitimini verip, destek sağlıyoruz” dedi. İhracat konusunda korkuları yendiklerini ve daha ileri gitmek için çalıştıklarını ifade eden Aydan, ayakkabı ihracatında ilk sırada Rusya’nın olduğunu anlattı. Bu ülkeyi Irak ve Almanya’nın takip ettiğine dikkati çeken Aydan, şöyle devam etti: ‘’Portekiz, Orta Doğu ülkeleri, Avrupa ülkelerine ayakkabı gönderiyoruz. Firmaların ihracat yapması için önlerini açıyoruz. Bu yıl 10 ayda 816 milyon dolarlık ihracat yaptık. Belki 31 Aralık 2019 itibarıyla 1 milyar doları bulacağız. Bu çok ciddi bir rakam. 2020’de 1 milyar doların üzerinde ihracat hedefimiz var. Yeni yılda yeni pazarlara yöneleceğiz. Özellikle Afrika ülkelerine ayakkabı satmayı hedefliyoruz. Afrika ülkelerinde ayakkabıya ciddi ihtiyaç var. Bu ihtiyacı değerlendirmek zorundayız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X