Ayakkabılarınız bu püf noktalarıyla yeni gibi görünecek

Söz konusu ayakkabı olduğunda büyük paralar ödemeye alışkınız, bu yüzden olabildiğince dayanıklı olmalarını istiyoruz. Neyse ki her türlü ayakkabı için güzel püf noktaları var. İşte işinize yarayacağını düşündüğümüz 12 ipucu.

Ayakkabılarınız bu püf noktalarıyla yeni gibi görünecek

640xauto-(2)-005.jpg

Mum bakımı

Bez ayakkabı giyiyorsunuz ancak su geçirmesini de istemiyorsunuz. İşte bunun için bir miktar balmumu veya parafin mum alın ve ayakkabınızın üzerine sürtün. Ayakkabınızın su geçirmediğini göreceksiniz.

640xauto-(3)-001.jpg

Sıkan ayakkabılar için

İki kilitli torba içine bir miktar su koyun ve ayakkabılarınızın içine yerleştirin. Sonrasında derin dondurucuda bu şekilde bir gece bekletin. Su buza dönüşecek ve ayakkabı kenarlarını açacaktır.

640xauto-(4)-003.jpg

Kumaş ayakkabıların temizlenmesi

Açık renk ayakkabı söz konusuysa bazen çamaşır makinesi bile yetersiz kalabilir. Eski bir diş fırçası, hidrojen peroksit ve biraz kabartma tozunu alın ve ayakkabınıza sürtün. Değişim sizi şaşırtabilir.

uuu.jpg

Spor ayakkabı temizliği

Spor ayakkabıların temizlenmesi diğer ayakkabı türlerine gör daha zor. Ayakkabıların lastik kısımlarını temizlemek için kauçuk bir silgi kullanabilirsiniz.

640xauto-(7)-003.jpg

Deri ayakkabıları yenilemek

Deri ayakkabılar özellikle ıslandıkları zaman eski görünmeye başlar. Bu görüntüyü düzeltmek için biraz su ve sirke işinize yaracaktır. Eşit oranda su ve sirkeyi karıştırın ve karışımı ayakkabıya püskürtün. Ve bir ayakkabı fırçasıyla ovun.

640xauto-(8)-002.jpg

Çizmelerin saklanması

Uzun çizmelerinizin içine rulo haline getirilmiş bir dergiyi koyarak dik durmasını sağlayabilirsiniz.

640xauto-(9)-001.jpg

Islanan çizmelerinizin şeklini kaybetmemesi için boş su şişelerini görseldeki gibi koyabilir, kurutma işlemini bu şekilde yapabilirsiniz.

y-005.jpg

Ayakkabılarınızın içine çay poşetleri koyarsanız kokunun önüne geçebilirsiniz.

640xauto-(11)-001.jpg

Deriyi parlak tutmak için

Deri ayakkabılarınızın parlak ve yeni görünmesini sağlamak için muz kabuğu kullanabilirsiniz. Kalıntıları temizlemek için peçete kullanabilirsiniz.

640xauto-(12)-001.jpg

Ayakkabılardaki çiziklerden kurtulmak için

Ayakkabılarınızda böyle siyah çizikler oluştuysa pamuğun üzerine bir miktar aseton dökün ve hafifçe bastırın. Lekelerin yok olduğunu göreceksiniz.

640xauto-(13)-001.jpg

Terleme olmaması için

Ayak terlemesinin önüne geçmek için hijyenik kadın pedleri kullanabilirsiniz.

640xauto-(14)-001.jpg

Ayakkabınıza sakız yapıştığında hemen kazımaya çalışmayın. Bir parça buzu alın doğrudan sakızın üzerine uygulayın. Ne kadar kolay çıktığını göreceksiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X