Aybaba’dan takıma ve transferlere dair önemli açıklamalar

Samet Aybaba, transferde beklentisini bir kez daha ortaya koydu

Aybaba’dan takıma ve transferlere dair önemli açıklamalar

Yasin Öztekin’den sonra Caicedo’yu da istediğini açıklayan Samet Hoca, “Taraftarlarımızı tribüne çekecek, onları heyecanlandıracak marka isimler e getirmeliyiz” dedi.

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, dün sabahki antrenman öncesi basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında takımının son durumu anlattı, transferde adı geçen isimler hakkında görüş belirtti.

Oyuncu kalitesini arttırmaları gerektiğini bir kez daha vurgulayan Aybaba, “Kamp istediğimi gibi geçiyor. Kalecilerimiz, savunmamız ve orta sahamız çok iyi” şeklinde konuştu.

PERFORMANSLARINDAN MEMNUNUM

Aytaç ve Badji’nin performanslarından memnun olduğunu kaydeden Samet Hoca, “Aytaç biraz daha sinirlerine hakim olmalı ama yine de tam bir takım oyuncusu. Badji de aynı şekilde.

Barış’ı zaman zaman stoperde de oynatmayı düşünüyorum. Altay maçında zaten o mevkide görev yaptı, bana göre iyi de oynadı. Merkez orta sahamız bence oturdu” diye konuştu.

SHEHU’YU BEKLİYORUZ

Henüz kampa katılmayan Shehu’nun yeteneklerine de güvendiğini aktaran Samet Aybaba, “Gelsin büyük katkısı olacak. Tabii işin ceza kısmı da var. Ben belirleyip yönetime sunacağım” şeklinde konuştu.

Bu sezon Batalla’nın yerine oynayacak futbolcunun işinin zor olduğunu da belirten tecürebi teknik adam, “Batalla tam bir bağlantı oyuncusuydu. Taraftar şimdi aynı performansı bekleyecektir” dedi.

CAİCEDO ARADIĞIMIZ GOLCÜ

Transferde 5 oyuncu isteğini yineleyen Samet Hoca, şunları söyledi: “Ne demiştik 5 futbolcu ve gidenin yerinin dolması. Bostock gitti yerine Aytaç’ı aldık. Badji geldi. Geriye şimdi 4 transferimiz kaldı.

Lazio’daki Felipe Caicedo’u beğeniyorum ve istiyorum. Çok iyi futbolcu, aradığımız golcü tipinde. Yasin Öztekin de istediğimiz bir isim. Şampiyon olan bir takımdan bonservisi olmayan bir oyuncu.”

YASİN’İN KATKISI OLUR

“Bence 700-800 bin Euro’ya bitebilecek bir transfer. Avrupa’dan, liginde ilk 4’e girmiş bir takımdan en az 2 milyon Euro ödemeden futbolcu alamazsınız. Yasin, şampiyonluk yaşamış sonra boşa çıkmış bir isim.

Bize de büyük katkısı olur. Bakıyoruz, yönetimimiz çalışıyor. Karakteriyle ilgili sorunları olduğu söyleniyor. Hızlı olmayan takım asla öne gidemez. Fransa’da Mbappe nasıl uçuyor. Rakip savunmanın dengesini bozacak oyuncular bakıyoruz.”

SANTRFOR ÖNEMLİ

“Santrfor bizim için önemli. Gerekirse 2 milyon Euro verip iyi bir golcü almalıyız. Ayrıca, kaliteli isimleri aramıza katmazsak taraftarı nasıl tribüne çekeceğiz.

Onlar da iyi futbol ve iyi oyuncular izlemek istiyor. Bizim takımımız da en az 2 tane marka isim olmalı diye düşünüyorum.”

10 numarayı vermedim

Samet Aybaba, Yusuf Erdoğan’ın yeni sezonda 10 numaralı formayı istediğini ancak kendisinin kabul etmedğini söyledi. Aybaba, “Batalla’nın boşluğunu doldurmak zor.

Taraftar 10 numarayı görünce gözü hep Pablo’yu arayacak. O yüzden kabul etmedim. Bu durum oyuncunun performansına da olumsuz etki sağlayabilir” dedi.

En hazırı Aziz

Samet Hoca, Dünya Kupası’ndan dönen futbolcusunu övdü…

Avustralya Milli Takımı ile Dünya Kupası’nda boy gösteren Aziz Behich, Teknik Direktör Samet Aybaba’nın gözdelerinden… Aziz’in savunma bloğundaki en hazır oyuncu olduğunu kaydeden Aybaba, “Mühtiş bir yetenek. Sol bek gibi sol bek.  Gücü, oyunu okuması harika. Bu sezon ondan en iyi şekilde faydalanacağımızı düşümnüyorum” diye konuştu. 

Hedefimize ulaştık

Samet Aybaba, Afyon kampının en çok genç oyunculara yaradığını söyledi.

Teknik Direktör Samet Aybaba, kadroya aldığı genç futbolcuların performansından memnun olduğunu söyledi. “Hedefimiz 2 genci kazanmaktı onu da başardığımızı düşünüyorum” diyen Aybaba, “Muhammed Emin müthiş bir oyuncu. Yeteneklerini ortaya çıkarmaya başladı.

Böyle devam ederse adından söz ettirecektir. Çağatay’ı da beğeniyorum. Emirhan’ı da kazandığımızı düşünüyorum” dedi. Samet Hoca, beklenen seviyeye çıkamayan genç oyuncuları kamp sonrasında başka takımlara göndererek oynamalarını sağlayacaklarını da ifade etti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X